Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ....!!Πρόταση «βόμβα» της Τουρκίας για το Αιγαίο εν όψει καλοκαιριού – «Όχι» από την κυβέρνηση...!!(ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ....!!Πρόταση «βόμβα» της Τουρκίας για το Αιγαίο εν όψει καλοκαιριού – «Όχι» από την κυβέρνηση...!!(ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ)






Τι αναφέρει το ρεπορτάζ…

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού  υπουργείου Τουρισμού, ο Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον  Έλληνα ομόλογό του, Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις για μία κοινή τουριστική προώθηση του Αιγαίου!

Η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, δεν ήταν θετική σε σχέση με κοινή προώθηση του Αιγαίου, παραπέμποντας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου πάγια θέση είναι πως «Η τουριστική διπλωματία διέπεται από τους κανόνες σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου», τους οποίους η γείτονα συνεχώς παραβιάζει, θέλοντας να δικαιώματα σε ελληνικό ζωτικό χώρο.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, οι δύο υπουργοί εκτίμησαν ότι όσοι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διακοπές βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, ιδίως από τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι πιθανό να μην θελήσουν να ταξιδέψουν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες για διακοπές αλλά να επιλέξουν μέρη κοντά στις χώρες τους.

Οι υπουργοί τόνισαν επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού και στις δύο χώρες μειώνεται δραστικά και ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενδέχεται να μειωθούν, καθώς και ότι οι συνοριακές πύλες θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τον Ιούνιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

 Η Τουρκία έχει ξεκινήσει μία έντονη «τουριστική διπλωματία», προσπαθώντας να αναπτύξει στρατηγικές, με σκοπό να προσελκύσει ξένους επισκέπτες στη χώρα, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελε να παρασύρει την Ελλάδα σε μία κοινή εκστρατεία με «σημαία» το «κοινό Αιγαίο», κάτι που χρήζει μεγάλης προσοχής από την Ελληνική πλευρά.

Σημειώνεται πως ο τουρκικός τουρισμός φέρεται να έχει πλεονέκτημα λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λύρας, ωστόσο η Ελλάδα έχει το ατού της μείωσης των φόρων (και) στον τουριστικό κλάδο, κάτι που μόλις ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ δεν αντιμετώπισε πολλά κρούσματα κορωνοϊού, χειριζόμενη με επιτυχία την «επίθεση» του ιού.

Δείτε το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό: