Ticker

10/recent/ticker-posts

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ Αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ενός ΜΕΓΑΛΟΥ σεισμού...ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ Οι ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ “ΜΠΑΧΑΜΕΣ” της Ελλάδας μία Ανάσα από την ΑΘΗΝΑ...!![ΒΙΝΤΕΟ]

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ Αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ενός ΜΕΓΑΛΟΥ  σεισμού...ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ Οι ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ “ΜΠΑΧΑΜΕΣ” της Ελλάδας μία Ανάσα από την ΑΘΗΝΑ...!![ΒΙΝΤΕΟ]







Οι “Μπαχάμες” της Ελλάδας μία Ανάσα από την Αθήνα!!



Tα Λιχαδονήσια βρίσκονται δυτικά της βόρειας Εύβοιας και είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ενός μεγάλου σεισμού που έγινε το 426 π.Χ..



Βρίσκονται ανάμεσα στο Μαλιακό και το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από τα Καμένα Βούρλα. Για να φτάσετε στην παραλία των Λιχαδονησίων, μπορείτε να ταξιδέψετε οδικώς μέχρι τα Καμένα Βούρλα ή από τον Κάβο της Εύβοιας.



Ένα μαγευτικό τοπίο από καταπράσινα νησάκια με υπέροχες δαντελωτές παραλίες και κρυστάλλινα νερά στα οποία κολυμπούν σπάνιες φώκιες μονάχους – μονάχους.



Τα αποκαλούν επίσης ως “Μπαχάμες” ή και “Σεϋχέλες” της Ελλάδος.



Τα παλαιότερα χρόνια το ένα από τα νησάκια κατοικούταν μέχρι το 1964, οπότε και εγκαταλήφθηκε γιατί δεν είχε ρεύμα και νερό. Σήμερα, όμως, αποτελούν προστατευμένους οικολογικούς χώρους και ένανεξαιρετικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις.



Τα μεγαλύτερα από τα νησάκια είναι η Στρογγυλή και η Μανολιά, λίγο μικρότερα η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια και μερικά ακόμα μικρότερα που ονομάζονται ποντικονήσια. Σε ένα από τα νησάκια η παραλία είναι οργανωμένη και προσφέρει όλα τα απαραίτητα.



Το όνομά τους το πήραν από τον δούλο του Ηρακλή, τον Λίχα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Διηάνειρα, η γυναίκα του Ηρακλή νομίζοντας ότι την έχει απατήσει, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα.



Όταν ο Ηρακλής τον φόρεσε υπέφερε από τους πόνους, άρπαξε τον υπηρέτη του και τον εκσφενδόνισε προς την θάλασσα. Από τα μέλη του που έπεσαν στο νερό σχηματίστηκαν οι Λιχάδες, ή αλλιώς τα Λιχαδονήσια.



Δείτε τα στα βιντεάκια που ακολουθούν και στην συνέχεια βάλτε πρόγραμμα να τα επισκεφθείτε:



Οι Μπαχάμες της Ελλάδας- Λιχαδονήσια | The Greek Bahamas Lichadonisia Drone Greece



Στις «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας