Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ την ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!!ΣΕΙΣΜΟΣ των 9 ΡΙΧΤΕΡ ή μεγαλύτερος είναι επικείμενος!!ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ...Γήινη μετατόπιση κρούστας η Ζώνη Cascadia πρόκειται να γλιστρήσει!!Προετοιμαστείτε ΤΩΡΑ!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ την ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!!ΣΕΙΣΜΟΣ των 9 ΡΙΧΤΕΡ ή μεγαλύτερος είναι επικείμενος!!ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ...Γήινη μετατόπιση κρούστας η Ζώνη Cascadia πρόκειται να γλιστρήσει!!Προετοιμαστείτε ΤΩΡΑ!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ








Η FEMA προειδοποιεί την Καλιφόρνια! Φύγετε από την ακτή! Ο σεισμός των 9 ρίχτερ ή μεγαλύτερος είναι επικείμενος!
Οι επιστήμονες προειδοποιούν την Καλιφόρνια! Φύγετε από την ακτή! Ο σεισμός των 9 ρίχτερ ή μεγαλύτερος είναι επικείμενος! Γήινη μετατόπιση κρούστας, η Ζώνη Cascadia πρόκειται να γλιστρήσει! Ακόμα και η Νέα Μαδρίτη τριπλασιάστηκε σε σεισμούς! Προετοιμαστείτε τώρα !!
Πολλοί πιστεύουν ότι όλες αυτές οι «κινήσεις» της συνειδητοποίησης, που αυξάνονται τα τελευταία 5 χρόνια, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται με υπόγεια καταφύγια. Μετακίνηση στρατηγικών τμημάτων του στρατού και πληροφοριών στο Κολοράντο. Η Νορβηγία  “Doomsday Seed Vault” ..  Και τα υπόγεια καταφύγια για τους ελίτ  χτίστηκαν, σε όλο τον κόσμο.
Και γιατί κυκλοφόρησαν τόσες πολλές αποκαλυπτικές ταινίες τα τελευταία 10 χρόνια;
Η απειλή ενός μαζικού σεισμού και τσουνάμι επικρατεί στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό για δεκαετίες.
Οι ειδικοί λένε ότι ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει περίπου κάθε 400-600 χρόνια και η περιοχή έχει πλέον καθυστερήσει να δώσει έναν παρόμοιο σεισμό που θα μπορούσε να αφήσει χιλιάδες νεκρούς ή άστεγους.
Τα χειρότερα σενάρια δείχνουν ότι περισσότερες από 1.000 γέφυρες στο Όρεγκον και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον θα μπορούσαν είτε να καταρρεύσουν είτε να καταστραφούν, τόσο άχρηστα.
Ο κύριος παράκτιος αυτοκινητόδρομος, US Route 101, θα υποστεί σοβαρές ζημιές από το τίναγμα και το τσουνάμι.
Η κίνηση στο Interstate 5 – μία από τις πιο σημαντικές οδούς στο έθνος – πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξει το δρόμο λόγω μεγάλων ρωγμών στο πεζοδρόμιο.

Τώρα, οι ειδικοί το παίρνουν στα σοβαρά. Αυτό το καλοκαίρι, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) διεξάγει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας για να δει αν είναι έτοιμη για τα χειρότερα.
Η άσκηση θα προσομοιώσει έναν σεισμό μεγέθους 9,0 ρίχτερ κατά μήκος της ζώνης  Cascadia, ακολουθούμενο από ένα τσουνάμι που θα μπορούσε να δημιουργήσει κύματα ύψους άνω των 50 ποδιών.

Το Σιάτλ, το Πόρτλαντ και άλλες αστικές περιοχές θα μπορούσαν να υποστούν σημαντικές ζημιές, όπως η κατάρρευση των κατασκευών που είχαν κατασκευαστεί πριν από την ενημέρωση των κωδικών για να ληφθεί υπόψη ένας μεγάλος σεισμός.
Οι ερευνητές λένε ότι ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει περίπου κάθε 400-600 χρόνια και στη περιοχή εκκρεμεί ένας παρόμοιος σεισμός που θα μπορούσε να αφήσει χιλιάδες νεκρούς ή άστεγους.
Η τελευταία φορά που η περιοχή αντιμετώπισε ένα  «Μεγάλο σεισμό  » ήταν το 1906 όταν ο Σαν Αντρέας εξαπέλυσε  σεισμό που σκότωσε περίπου 3.000 ανθρώπους.

 
Αυτό η καλοκαιρινή άσκηση, που ονομάζεται Cascadia Rising, θα δοκιμάσει για να δει πώς συνεργάζονται οι τοπικοί και κρατικοί φορείς έκτακτης ανάγκης, η Fema και ορισμένες στρατιωτικές ομάδες.
Η προσομοίωση θα εκτελεστεί από τον Ιούνιο και θα χρησιμοποιήσει προηγούμενα συμβάντα για να βοηθήσει στον προγραμματισμό της μελλοντικής απόκρισης.
Τον Απρίλιο, ερευνητές που μιλούσαν στην Ετήσια Συνάντηση της Σεισμολογικής Εταιρείας της Αμερικής (SSA), στο Ρίνο, Νεβάδα, ανέφεραν ότι τα σχέδια για τη διαχείριση του κινδύνου από τσουνάμι στη Δυτική Ακτή εξακολουθούν να εξελίσσονται.
Εν τω μεταξύ, οι γεωλόγοι αναζητούν στοιχεία στο παρελθόν από τσουνάμι στην περιοχή για να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τον κίνδυνο για τσουνάμι.
Υπάρχουν, για παράδειγμα, στοιχεία για συχνούς και μεγάλους σεισμούς και τσουνάμι που σημειώθηκαν τα τελευταία 2.000 χρόνια σε τμήματα των ανατολικών νησιών της Αλεουτίας.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτοί οι σεισμοί έχουν εκτείσει το όριο μεταξύ των κλειδωμένων και ερπυσμένων τμημάτων της βλάβης του megathrust της περιοχής.
Οι σεισμοί στην περιοχή θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές επιπτώσεις τσουνάμι σε ολόκληρο τον Ειρηνικό, ειδικά στη Χαβάη και την Καλιφόρνια.
«Παρά το γεγονός ότι έχουμε μάθει ένα σημαντικό ποσό σχετικά με τις πηγές σεισμού για τα τσουνάμι, υπάρχουν κενά στην κατανόησή μας για τα τσουνάμι του παρελθόντος, ειδικά τα προϊστορικά τσουνάμι», λέει ο Rick Wilson, ανώτερος γεωλόγος μηχανικών της Γεωλογικής Έρευνας της Καλιφόρνια.

«Εάν μπορούμε να αποδείξουμε πότε και πού συνέβησαν τσουνάμι στο παρελθόν, αυτές οι πληροφορίες θα μας δώσουν μια καλύτερη κατανόηση των περιόδων επιστροφής σε αυτές τις περιοχές και αυτό μπορεί να περάσει στις πιθανολογικές αναλύσεις που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τον κίνδυνο».
Ο Γουίλσον, ο οποίος είναι επίσης συντονιστής επιστήμης για το Πρόγραμμα Ετοιμότητας για το Τσουνάμι στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας και τον μετριασμό των κινδύνων, σημείωσε ότι περισσότεροι από 440.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει παγκοσμίως από το 1850 από τσουνάμι.
Ένας ισχυρός σεισμός που πιστεύεται ότι ήταν τόσο μεγάλος όσο το μέγεθος 9,2 ρίχτερ έσπασε τη γη το 1700, κατά μήκος της έκτασης 600 μιλίων της ζώνης  Cascadia, προκαλώντας σοβαρό κούνημα και ένα τεράστιο τσουνάμι. Ένα κινούμενο σχέδιο από το Pacific Tsunami Warning Center σχεδίασε το μονοπάτι του τσουνάμι καθώς ταξίδευε από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία.
Το σφάλμα «megathrust» της Cascadia Subduction Zone (CSZ) είναι μια γραμμή μήκους 1.000 χιλιομέτρων που εκτείνεται από το Νησί του Βόρειου Βανκούβερ έως το Cape Mendocino στην Καλιφόρνια.
Διαχωρίζει το Juan de Fuca, ένα κομμάτι 700 μιλίων στον Ειρηνικό Ωκεανό και τις πλάκες της Βόρειας Αμερικής.
Για περισσότερα από 300 χρόνια, οι δύο πλάκες σπρώχνονται μεταξύ τους.
Τελικά, το Juan de Fuca θα ωθηθεί κάτω από την πλάκα της Βόρειας Αμερικής, προκαλώντας την περιοχή να βυθιστεί τουλάχιστον έξι πόδια.
Η ζώνη ρήγματος της Νέας Μαδρίτης είναι έξι φορές μεγαλύτερη από
Σε μια ομιλία SSA, ο ερευνητής του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Livermore Souheil Ezzedine θα μοιραστεί δεδομένα από μια μελέτη που μοντελοποιεί τις επιπτώσεις ενός τσουνάμι που δημιουργείται από αστεροειδείς, σε αρκετές παραλιακές πόλεις των ΗΠΑ, ανάλογα με τον αντίκτυπο του αστεροειδούς στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, στον Κόλπο του Μεξικού και στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.
Τον περασμένο μήνα, οι επιστήμονες κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν την προέλευση του ιστορικού τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας λίγο πριν τα μεσάνυχτα στις 27 Ιανουαρίου 1700.
τη ζώνη ρήγματος του San Andreas στην Καλιφόρνια
Αυτά θα μπορούσαν να στείλουν μηνύματα βίντεο εισερχόμενων κυμάτων για να πείσουν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να τις  εκκενώσουν, λέει ο Masa Hayashi, συνταξιούχος μηχανικός της IBM που παρουσιάζει τη συνάντηση του SSA.
Και υπάρχει επίσης η απομακρυσμένη πιθανότητα να μην προκληθεί ένα τσουνάμι από έναν σεισμό, αλλά από μια αστεροειδή επίθεση στη Γη.

Το συνέδεσαν με ένα ισχυρό σεισμικό συμβάν στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά μήκος της ζώνης Cascadia.
«Η Cascadia μπορεί να κάνει έναν σεισμό σχεδόν 30 φορές πιο ενεργητικό από τον San Andreas για πρώτη φορά», δήλωσε ο Chris Goldfinger, καθηγητής γεωφυσικής στο κρατικό πανεπιστήμιο του Όρεγκον, στο  CNN .
«Τότε δημιουργεί ταυτόχρονα ένα τσουνάμι, το οποίο δεν μπορεί να κάνει η κίνηση δίπλα-δίπλα του San Andreas».
Η Cascadia θα μπορούσε να προκαλέσει έναν τεράστιο σεισμό μεγέθους 9,0 και το κούνημα θα μπορούσε να διαρκέσει από τρία έως πέντε λεπτά, ισχυρίζονται οι επιστήμονες.
https://amg-news.com/revealedus-prepares-for-big-one-mag-9-0-earthquake-that-will-hit-five-times-speed-of-sound/