Ticker

10/recent/ticker-posts

Καλλιάνος:Με 30άρια ξεκινάει η εβδομάδα – Το επόμενο Σαββατοκύριακο ίσως και 40 βαθμοί Κελσίου...(BINTEO)


Καλλιάνος:Με 30άρια ξεκινάει η εβδομάδα – Το επόμενο Σαββατοκύριακο ίσως  και 40 βαθμοί Κελσίου...(BINTEO)








Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες το σαββατοκύριακο, ενώ ακολουθεί καλοκαιρινή εβδομάδα, με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο LIVE NEWS, το σαββατοκύριακο θα είναι άκρως ανοιξιάτικο, με την θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει στους 26-27 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 23 με 24 βαθμούς.
Από την Δευτέρα, ωστόσο, θα έχουμε έλευση θερμότερων αερίων μαζών από την Αφρική, γεγονός που θα αυξήσει την θερμοκρασία, κάτι που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό την Τρίτη.
Έτσι, την Δευτέρα αναμένεται για την Αττική θερμοκρασία που θα φτάσει τους 29-30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη, στους 28 βαθμούς.
Σημειώνεται ότι σε περιοχές των νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει και τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτης, σε πολλές περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, ο υδράργυρος ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Για ένα ακόμη θερμό κύμα που θα εισβάλει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος.
Το ποστ για τον καιρό έχει τίτλο «Το επόμενο ΣΚ ίσως να θυμίζει Ιούλιο – Εμμονή των μοντέλων να τάζουν ακόμη και 40°C !!!», ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να φτάσει ακόμη σε 40άρι, Μάιο μήνα.
«Τρομερή εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι μετά τη θερμή εισβολή στις αρχές της νέας εβδομάδας (με 35°C την Τρίτη στα κεντρικά και νότια), επιμένουν τα προγνωστικά μοντέλα ότι έρχεται και 2η πιο ισχυρή θερμή εισβολή στα τέλη της ίδιας εβδομάδας, με τον υδράργυρο το επόμενο ΣΚ για παράδειγμα να προσεγγίζει και τους 39-40°C. Μέσα Μαΐου με 40άρια; Περίεργο δεν είναι; Έχω πολλά χρόνια να το δω!
Για να δούμε, θα λάβει χώρα τελικά αυτή η ακραία ζέστη για την εποχή στα τέλη της εβδομάδας που έρχεται ή θα τουμπάρουν τα προγνωστικά στοιχεία;», γράφει στην ανάρτησή του.