Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ....ΕΝ ΕΤΕΙ 2020 ...ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ....!!ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΩΝΕ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ....!!Συγκεκριμένα, το εστιατόριο ETEN έστησε γυάλινες καμπίνες στον εξωτερικό χώρο....τα άτομα σφραγίζονται σε κλειστές μηχανές για να προστατευτούν....Από τι....;;;Από τον άνεμο την βροχή…από έναν ιό...;;;;[ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ....ΕΝ ΕΤΕΙ 2020 ...ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ....!!ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΩΝΕ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ....!!Συγκεκριμένα, το εστιατόριο ETEN έστησε  γυάλινες καμπίνες στον εξωτερικό χώρο....τα άτομα  σφραγίζονται σε κλειστές μηχανές  για να προστατευτούν....Από τι....;;;Από τον άνεμο την βροχή…από έναν ιό...;;;;[ΒΙΝΤΕΟ]








Αυτά που ζούμε στις μέρες μας…
Η απεικόνιση της ζωής του 2022 από ένα ιταλικό περιοδικό του 1962 προκαλεί ανατριχίλα.
Συγκεκριμένα, το 1962 η ιταλική εβδομαδιαία έκδοση Domenica del Corriere  έδειχνε έναν κόσμο, στον οποίο οι ανθρώπινες περιπατητικές κινήσεις αντικαθίστανται από αυτοτελείς μηχανές τύπου segway.
Το συγκλονιστικό, το οποίο παραπέμπει στην εποχή μας, είναι πως τα άτομα αυτά σφραγίζονται σε κλειστές μηχανές  για να προστατευτούν.
Από τι; Από τον άνεμο, την βροχή… από έναν ιό;
Το σκίτσο είχε σχεδιαστεί από τον Walter Molino, Ιταλό σκιτσογράφο. «Κοσμούσε» το πρωτοσέλιδο της La Domenica del Corriere, ιταλικής εβδομαδιαίας εφημερίδας, η οποία εκδιδόταν από το 1899 μέχρι το 1989.

Στο μυαλό μας ήρθε αμέσως το βίντεο που είχαμε ανεβάσει, προσφάτως στο el.gr, με ανθρώπους να τρώνε μέσα σε «κλουβιά» ως προστασία από τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα, το εστιατόριο ETEN, στο κέντρο τεχνών Mediamatic στο Άμστερνταμ, έστησε, γυάλινες καμπίνες στον εξωτερικό χώρο, δίπλα στο κανάλι, τοποθετώντας μέσα τραπέζια και καρέκλες για δύο άτομα.
Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είναι μια ιδιαίτερα ρομαντική εμπειρία, αφού το δείπνο σερβίρεται υπό το φως των κεριών και με θέα την θάλασσα.
Τι λέτε υπάρχουν ομοιότητες με το «προφητικό» σκίτσο του 1962;
ΠΗΓΗ