Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΗΡΕ ΤΑ ''ΗΝΙΑ''....!!Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ....ΕΔΩ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ...!!Την πλήρη επικράτηση της Ρωσίας αναφέρουν με μεγάλη ανησυχία τουρκικά ΜΜΕ...!!Καταρρέουν οι φιλοδοξίες του Ερντογάν....!!


ΠΗΡΕ ΤΑ ''ΗΝΙΑ''....!!Β.ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ....ΕΔΩ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ...!!Την πλήρη επικράτηση της Ρωσίας  αναφέρουν με μεγάλη ανησυχία τουρκικά ΜΜΕ...!!Καταρρέουν οι φιλοδοξίες του Ερντογάν....!!









Την πλήρη επικράτηση της Ρωσίας στην Λιβύη αναφέρουν με μεγάλη ανησυχία τουρκικά ΜΜΕ, με την υπογράμμιση ότι ο Πούτιν βάζει για τα καλά το πόδι του στην χώρα αυτή που έχει μεγάλα πετρελαϊκά αποθέματα, με όλες τις επωφελείς συνέπειες για την χώρα του.
Οι δεσμοί της Ρωσίας με την Λιβύη έχουν μεγάλη ιστορία και ανάγονται από την εποχή του Καντάφι, όταν είχαν αναπτυχθεί οι πρώτες μεγάλες οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών.
Με την επικράτηση των ισλαμιστών υπήρξαν κάποια προβλήματα, αλλά τώρα με την εμφάνιση του στρατηγού Χαφτάρ η Ρωσία μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, στήριξε από την αρχή τον στρατηγό που φαίνεται πως θα είναι ο τελικός νικητής του εσωτερικού εμφυλίου πολέμου.
Η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει την Τουρκία που βλέπει σε άλλο ένα μέτωπο να καταρρέουν οι φιλοδοξίες του Ερντογάν.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα τι θα γίνει με την περίφημη συμφωνία ΑΟΖ του Ερντογάν με τη Λιβύη
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr