Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ.....!!


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ.....!!









Την ώρα που η Άγκυρα διεξάγει ασκήσεις και κλιμακώνει την ρητορική στο Αιγαίο, αρχίζει την σταδιακή απεμπλοκή της από τη Συρία.
Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει “Εκπαίδευση Προετοιμασίας Επιχειρήσεων” στο Αιγαίο.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρθηκε φρεγάτες και άλλα πλοία του τουρκικού ναυτικού πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά σε στόχους επιφανείας και επίγειους στο Αιγαίο.
Πληροφορίες και εκτιμήσεις φέρουν την τουρκική πλευρά να ενεργοποιεί ξανά την περιβόητη επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου, με σκοπό να προσδώσει μια κάποια νομιμότητα σε ότι πιθανόν έχει σχεδιάσει στο Αιγαίο τους επόμενους μήνες.
Επιπλέον ίδιο τουρκικό υπουργείο άμυνας έδειξε τα πρώτα σημάδια απεμπλοκής από τη Συρία, καθώς ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, η μετακίνηση του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού και των μονάδων του σε ζώνες λειτουργίας στη Συρία έχει περιοριστεί ήδη στο ελάχιστο, εκτός εάν κριθεί κάτι απολύτως απαραίτητο.
Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο αναφέρεται: «Έχει δοθεί εντολή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η είσοδος και έξοδος των μονάδων μας σε περιοχές στην Συρία θα γίνεται με την άδεια του ανώτατου Διοικητή Στρατού και επομένως η κίνηση του προσωπικού και των μονάδων έχει μειωθεί στο ελάχιστο, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.»
Deniz Kuvvetlerimiz "Harekâta Hazırlık Eğitimleri”ne aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Ege Denizi'nde bulunan fırkateyn ve hücumbotlarımız su üstü ve kara bombardımanı atışları icra etti.