Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ανακάλυψαν περίεργο πλάσμα που δεν χρειάζεται να αναπνέει και εντοπίζουν ΟΤΙ μπορεί να αλλάξει τα ΙΔΙΑ του τα ΓΟΝΙΔΙΑ....!!Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ θα βοηθήσει στη θεραπεία των διαταραχών των ανθρώπων....!![ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ανακάλυψαν περίεργο πλάσμα που δεν χρειάζεται να αναπνέει και εντοπίζουν ΟΤΙ  μπορεί να αλλάξει τα ΙΔΙΑ του τα ΓΟΝΙΔΙΑ....!!Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ θα βοηθήσει στη θεραπεία των διαταραχών των ανθρώπων....!![ΒΙΝΤΕΟ]








Το καλαμάρι Doryteuthis Pealeii φαίνεται πως είναι το πρώτο πλάσμα που επιστήμονες εντοπίζουν και μπορεί να αλλάξει τα ίδια του τα γονίδια.



Μια ιδιαίτερη ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες αφού μελέτησαν τα καλαμάρια και διαπίστωσαν πως έχουν μια μοναδική ιδιότητα, καθώς μπορούν να αλλάζουν τα δικά τους γονίδια στα νεύρα.



Επιστήμονες ανακάλυψαν περίεργο πλάσμα που δεν χρειάζεται να αναπνέει

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Nucleic Acids Research», η γενετική πληροφορία περνά από το DNA στο RNA πριν μεταφραστεί σε πρωτεΐνη αν και υπάρχουν εξαιρέσεις.



Ο βιολόγος, Τζόσουα Ρόζενταλ, ένας εκ των συγγραφέων της έρευνας, διαβεβαιώνει ότι τα καλαμάρια Doryteuthis Pealeii μπορούν «να τροποποιούν το RNA στην περιφέρεια του κυττάρου».



Ο ίδιος, μάλιστα, εξηγεί με δηλώσεις του στο Θαλάσσιο Βιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Σικάγου το εξής:



«Αυτό σημαίνει ότι, θεωρητικά, μπορούν να τροποποιήσουν τη λειτουργία της πρωτεΐνης για να ικανοποιήσουν τις τοπικές απαιτήσεις του κυττάρου.



Αυτό τους δίνει μεγάλη ελευθερία να προσαρμόζουν τις γενετικές πληροφορίες ανάλογα με τις ανάγκες».



Τα καλαμάρια είναι σήμερα τα μόνα πλάσματα που μπορούν να επεξεργαστούν τα γονίδιά τους.



Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η μελέτη τους θα βοηθήσει στη θεραπεία των νευρολογικών διαταραχών των ανθρώπων.


ΠΗΓΗ