Ticker

10/recent/ticker-posts

Κορυφαίος διάσημος Καθηγητής Γάλλος Λοιμωξιολόγος Didier Raoult για τον coronavirus :Δεν ενδίδω στον ΤΡΟΜΟ..το όλο θέμα ''σερβίρεται'' επικίνδυνα.Στην Κίνα μεταφέρονται αυτοκτονίες ατόμων που αγχώθηκαν.Δεν πρέπει να παίζουμε με το φόβο....!!


Κορυφαίος διάσημος Καθηγητής Γάλλος Λοιμωξιολόγος

Didier Raoult για τον coronavirus :
Δεν ενδίδω στον ΤΡΟΜΟ..το όλο θέμα ''σερβίρεται'' επικίνδυνα.Στην Κίνα μεταφέρονται αυτοκτονίες ατόμων που αγχώθηκαν.Δεν πρέπει να παίζουμε με το φόβο....!!






Didier Raoult για τον coronavirus : “δεν πρέπει να παίζουμε με το φόβο”….


Κορυφαίος Ιατρός στον τομέα των λοιμώξεων και μεταδοτικών ασθενειών και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για τον coronavirus,ο Γάλλος Καθηγητής Didier Raoult αμφισβητεί τη ”συσκευασία” (με την οποία σερβίρετε ο) coronavirus…..

Διευθυντής του Institut Méditerranée Infection στη Μασαλία ο καθηγητής Didier Raoult είναι ένας από τους Γάλλους λοιμωξιολόγους τους πιο αναγνωρισμένους στον κόσμο. 

Αυτός εντάχθηκε στην πολυτομεακή επιτροπή τον 11 ειδημόνων που σχηματίστηκε από την εκτελεστική εξουσία το Μάρτη με σκοπό να “διαφωτίσει τη (λήψη) απόφασης του δημοσίου στη διαχείρηση της υγειονομικής κατάστασης που σχετίζεται με τον coronavirus“.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Marianne μεταξύ άλλων αναφέρει…


Marianne : Τι σας εμπνέει η εξέλιξη της επιδημίας του coronavirus;


Didier Raoult : Δεν αφήνομαι να ενδώσω στον τρόμο. 

Δεν ξέρω να μαντέψω το μέλλον και δεν συνηθίζω να πιστεύω τους πιο ξιταρισμένους που πάντοτε λάθευαν στα μοντέλα τους.

Αναλύω μέρα προς μέρα και την εξέλιξη και σήμερα υπάρχουν περί τους 6.000 θανάτους στον κόσμο εκ των οποίων περί τους 3.500 στην Κίνα όπου η επιδημία τελειώνει κι 127 στη Γαλλία. 

Εκπλήσσομαι που μιλούν μια πολύ σημαντική αιτία θνησιμότητας κι ακόμη για την υγειονομική κρίση του αιώνα καθώς η γρίπη και άλλες λοιμώξεις το 2017 σκότωσαν 14.000 με 20.000 άτομα στη Γαλλία.

Ίσως τα στατιστικά να είναι πολύ διαφορετικά στο τέλος της επιδημίας αλλά σήμερα δεν βλέπω το μεγάλο πρόβλημα με όρους θνησιμότητας. 

…………………………………
Aυτός ο ιός είναι ειδικότερα μεταδώσιμος και επικίνδυνος;

”Η επικινδυνότητα δεν ξέρω τι θέλει να πει. Αυτή εξαρτάται από το δείγμα που παρατηρούμε” αναφέρει ο γιατρός (διευκρινίζοντας πως σε διαφορετικές συνθήκες έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα.) 

Η θνησιμότητα θα είναι προφανώς υψηλότερη για τα άτομα στην εντατική θεραπεία από ό,τι με την έγκαιρη ανίχνευση. Θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της περίθαλψης και μπορούμε να τεστάρουμε αυτή τη θνησιμότητα μόνο εάν ενσωματώσουμε περιπτώσεις με ήπια συμπτώματα.

Στην Κίνα μεταφέρονται αυτοκτονίες ατόμων αγχωμένων.

…Σήμερα η πλειοψηφία των ασθενών μας έρχεται με συμπτώματα αναπνευστικά οφειλόμενα σε άλλους ιούς που κυκλοφορούν ή γιατί αυτοί συνάντησαν κάποιον που είχε τον coronavirus. 

Αυτοί τρελάθηκαν και θέλουν να γνωρίζουν αν έχουν κάτι που θα τους σκοτώσει. 

Ο φόβος είναι πολύ μεταδοτικός. 

Στην Κίνα μεταφέρονται αυτοκτονίες ατόμων που αγχώθηκαν. Δεν πρέπει να παίζουμε με το φόβο….


Πιστεύετε πως το όλο θέμα αμπαλάρετε επικίνδυνα;


Ναι. Ποια είναι τα πρακτικά δεδομένα;

To 2019, υπήρχαν 2,6 εκατομμύρια νεκροί παγκοσμίως από οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Κατά τη γνώμη σας, τι επιρροή θα έχει ο κορωναϊός σε αυτό; 

Πριν τροποποιήσει σημαντικά αυτά τα στατιστικά στοιχεία, θα πρέπει να σκοτώσει πολύ …  

Και ποιος ξέρει αν αυτός δεν σταματήσει από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς να γνωρίζουμε πως όπως το SRAS, ή αν θα τελειώσουμε με αυτόν τον Μάρτιο όπως συνήθως με τη γρίπη. 

Όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν μ΄έχει αγγίξει ιδιαίτερα και σκέφτομαι πάνω απ ‘όλα την ανίχνευση και τη θεραπεία……….


 Marianne 16/3/20

O γιατρός 2 μέρες μετά δικαιώνεται καθώς στην Κίνα έληξε η διάδοση αφού σήμερα εμφανίζει σχεδόν μηδενικά κρούσματα…..

Ενώ οι θάνατοι ως σήμερα παγκοσμίως είναι 7 954….

Πηγή



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.