Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ....!!Είναι ανάγκη ΔΕΝ είναι διασκέδαση...ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ....ΚΙ ΑΥΤΑ....!!


ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ....!!Είναι ανάγκη ΔΕΝ είναι διασκέδαση...ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ....ΚΙ ΑΥΤΑ....!!









Τις τελευταίες μέρες γίνεται μία πραγματική επιδρομή στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας, από εκατομμύρια ανθρώπους που αδειάζουν τα ράφια από είδη πρώτης ανάγκης και όχι μόνο. Οι συστάσεις για απομόνωση και περιορισμό έχουν προκαλέσει τον πανικό σε όλους σχεδόν, οι οποίοι τρέχουν να προετοιμαστούν αγοράζοντας ρύζια, μακαρόνια, γάλατα, χαρτικά, αντισηπτικά κ.α. Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί τοπικό φαινόμενο, αλλά το βλέπουμε να εκδηλώνεται παγκόσμια.
Είναι κατανοητό ότι όλοι θέλουμε να προετοιμαστούμε και να έχουμε βασικά είδη ανάγκης στο σπίτι μας. Ωστόσο οι εικόνες που βλέπουμε στα καταστήματα είναι λυπηρές και αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καταλάβει την έννοια της αυτοπροστασίας και του σεβασμού στην υγεία μας αλλά και στην υγεία των άλλων. Ηλικιωμένοι που περιφέρονται για ώρες στους χώρους των σούπερ μάρκετ, ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά, άρρωστα πολλές φορές, να τρέχουν στα καταστήματα, να βήχουν, να φτερνίζονται και να αγγίζουν προϊόντα.
Οι υπάλληλοι των καταστημάτων βρίσκονται στις επάλξεις, με πραγματική αυτοθυσία, να εξυπηρετήσουν όλον αυτόν τον κόσμο. Και εκείνοι φοβούνται, και εκείνοι μπορεί να ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα, και εκείνοι έχουν οικογένειες με μέλη σε ευπαθείς ομάδες.
Δεν έχουμε καταλάβει ότι το σούπερ μάρκετ ΔΕΝ είναι βόλτα, είναι απόλυτη ανάγκη. Και με γνώμονα αυτό θα πρέπει και να το αντιμετωπίζουμε. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως μία ευκαιρία να βγούμε από το σπίτι μας για να περάσουμε την ώρα μας γιατί δεν έχουμε πρόσβαση σε άλλες δραστηριότητες.
Σημαντικές συμβουλές για να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας:
-               Το σούπερ μάρκετ επισκέπτεται ΕΝΑ ΜΟΝΟ μέλος από την οικογένεια, το οποίο φυσικά ΔΕΝ θα πρέπει να έχει οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθένειας
-               Προσπαθούμε να επισκεφθούμε το κατάστημα σε ώρες που δεν υπάρχει συνωστισμός
-               ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ακόμα και αν δεν έχουν συμπτώματα ασθένειας
-               Αναλαμβάνουμε να ψωνίσουμε και για τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας καθώς και για τα μέλη που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
-               ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΙΣΤΑ με το τι θα χρειαστούμε ακριβώς, ώστε να μην περιφερόμαστε άσκοπα στους διαδρόμους
-               ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΜΑΧΙΑ από κάθε είδος, παίρνουμε μόνο τα αναγκαία και αφήνουμε προϊόντα και για τους υπόλοιπους καταναλωτές.
-               ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. Πιάνουμε το προϊόν που χρειαζόμαστε και το τοποθετούμε στο καλάθι μας.
-               ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ από άλλους πελάτες και από το προσωπικό των καταστημάτων
-               ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ των καταστημάτων με περιττές ερωτήσεις, ήδη καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να μας εξυπηρετήσουν. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ την προσπάθειά τους και είμαστε ευγενικοί απέναντί τους
-               ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ πριν μπούμε στο κατάστημα και μόλις τελειώσουμε τα ψώνια μας
-               ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ τρόφιμα και λαχανικά
-               ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΡΗΤΑ, καθώς τα μετρητά «περνάνε» από πολλά χέρια
-               Εάν υπάρχει δυνατότητα, προτιμάμε τις υπηρεσίες ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ των προϊόντων ή την αγορά μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων ώστε να αποφύγουμε την φυσική επίσκεψη στα καταστήματα, ειδικά για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες

-               Στο σπίτι, προσπαθούμε να ΠΛΕΝΟΥΜΕ τις πλαστικές συσκευασίες με νερό και σαπούνι  πριν την αποθήκευση, ή εάν χρησιμοποιήσουμε τα τρόφιμα απευθείας, αφαιρούμε τη συσκευασία, την πετάμε αμέσως και στη συνέχεια πλένουμε καλά τα χέρια μας.
-               Αφού αποθηκεύσουμε τα τρόφιμα, ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, τον πάγκο της κουζίνας, και ότι άλλο έχει έρθει σε επαφή με τα προϊόντα
Σεβόμαστε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, σεβόμαστε τους γύρω μας. Και αναγνωρίζουμε την προσπάθεια των εργαζομένων, που παρά τον φόβο τους και τη δική τους ανάγκη να προστατευθούν, βρίσκονται στη διάθεσή μας να μας εξυπηρετήσουν με πραγματική αυτοθυσία.
Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες αλλά η αλληλεγγύη, ο σεβασμός και η ευγένεια, μπορούν να προστατέψουν τόσο την υγεία μας, όσο και την ανθρωπιά μας.
 της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.