Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ- Σε ανοικτούς χώρους και με γάντια οι πληρωμές των ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ σε δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου ενώ για την υπογραφή απαιτείται στυλό του ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ...!!


ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ- Σε ανοικτούς χώρους και με γάντια οι πληρωμές των ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ σε  δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου ενώ για την υπογραφή απαιτείται στυλό του  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ...!!







Στην ανακοίνωση μιας τρίτης δέσμης οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (20/03) οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διευκρινίζοντας τι θα γίνει με το δώρο Πάσχα, δάνεια, το επίδομα των 800 ευρώ και πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις  - Ο Γιάννης Βρούτσης κάλεσε τους συνταξιούχους να μην σπεύδουν στις τράπεζες για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό.
Σε ανοικτούς χώρους και με γάντια θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαρτίου οι πληρωμές των συντάξεων, σε 369.000 δικαιούχους, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, για την προστασία των συνταξιούχων και των ταχυδρομικών υπαλλήλων, η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στυλό του συνταξιούχου.
Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας και την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν την κατανόηση των συνταξιούχων και τη συνεργασία τους με βάση τις υποδείξεις, κυρίως για τη δική τους προστασία. Παρά την πανδημία, τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία θα διασφαλίσουν ότι 369.000 πολίτες θα λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους σε όλη την ελληνική επικράτεια, επιτελώντας τον κοινωνικό τους ρόλο, φροντίζοντας, παράλληλα, για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων τους όσο και της ευπαθούς ομάδας των συνταξιούχων».
Συντάξεις Απριλίου 2020: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
Νωρίτερα και τμηματικά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς οι συντάξεις για να αποφευχθεί ο συνωστισμός των συνταξιούχων στις τράπεζες. Ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάλεσε τους συνταξιούχους για λόγους προστασίας από την πανδημία να μην σπεύδουν στις τράπεζες καθώς οι συντάξεις τους πιστώνονται στους λογαριασμούς.
Αναλυτικά:
    Οι συντάξεις των συνταξιούχων του πρώην ΟΑΕΕ,ΕΤΕΑΑ και ΟΓΑ θα πληρωθούν στις 24 Μαρτίου αντί στα 26 του μηνός.
    Οι συντάξεις του δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου αντί στις 30.
    Οι συντάξεις του πρώην ΙΚΑ , ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, ΔΕΚΟ και τραπεζών στις 30 Μαρτίου.
    Οι επικουρικές συντάξεις θα πιστωθούν στις 2 Απριλίου.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.