Ticker

10/recent/ticker-posts

ΤΩΡΑ...!!ΡΩΣΟΙ επιστήμονες πρόβλεψαν το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού.


ΤΩΡΑ...!!ΡΩΣΟΙ  επιστήμονες πρόβλεψαν το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού.









Η κατάσταση με την εξάπλωση του Covid-19 στον κόσμο μπορεί να σταθεροποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο – Ιούλιο.
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πειραματικής μοντελοποίησης και παθογένεσης των λοιμωδών νοσημάτων του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ερευνών για τη Θεραπευτική και Μεταφραστική Ιατρική, Αλεξάντρ Σέστοπαλοφ.
«Μπορεί να προβλεφθεί ότι η εξάπλωση στον κόσμο θα υποχωρήσει τον Ιούνιο – Ιούλιο. Στην Κίνα, η μέγιστη επίπτωση μεταδόθηκε στις 2 Φεβρουαρίου «, ανέφερε στην Interfax την Παρασκευή.
Ο επιστήμονας παρατήρησε ότι, κρίνοντας από τα στοιχεία για τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα, ο νέος ιός είναι 10-15 φορές λιγότερο παθογόνος από τους κοροναϊούς που προκάλεσαν την επιδημία SARS το 2002-2003 και το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής το 2012-2015.
«Αυτοί οι ιοί (coronaviruses – περίπου Ed.) Είναι πάντα εκεί, ακόμα και στη συνηθισμένη δομή του SARS, υπάρχουν πάντα δύο Human Coronavirus, αντίστοιχα, μπορεί να εμφανιστεί ένα άλλο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι στην κατάσταση με το Covid-19 «υπάρχουν περίπου  50% κρίσεις πανικού ».
«Επιπλέον, η ποιότητα των διαγνωστικών μέσων έχει αυξηθεί σημαντικά και επομένως η ανίχνευση του ιού είναι αρκετά υψηλή. Γενικά, τα μέτρα που λαμβάνονται κατά της διάδοσης είναι επαρκή, αν και μερικές φορές υπερβολικά «, ανέφερε.
Ταυτόχρονα, ο επιστήμονας παρατήρησε ότι το ποσοστό θνησιμότητας από το Covid-19 για ολόκληρο τον χρόνο που εξαπλώθηκε η λοίμωξη – περίπου 5 χιλιάδες άτομα – είναι συγκρίσιμο με τον αριθμό των ατόμων που πεθαίνουν από τη φυματίωση στον κόσμο σε μια μέρα, το Covid-19 δεν είναι συγκρίσιμο με τη συνηθισμένη γρίπη.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν ότι μόνο 75 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν από τη γρίπη φέτος», δήλωσε ο Shestopalov.
Μια ξεχωριστή επιδημιολογική έρευνα απαιτείται για την κατάσταση στην Ιταλία , παρόλο που, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι ηλικιωμένοι είναι κυρίως θύματα της νόσου.
Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 129.846 άνθρωποι μολύνθηκαν με τον κοροναϊό Covid-19 στον κόσμο, ο αριθμός των θυμάτων της λοίμωξης έφτασε τα 4.931, ανακτώνται περισσότεροι από 68.000 άνθρωποι,αναφέρει η εφημερίδα South China Morning Post, η οποία διεξάγει ηλεκτρονική καταμέτρηση του αριθμού των ασθενών που πέθαναν και ανακτήθηκαν βάσει επίσημων δεδομένων των αντίστοιχων χωρών.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.