Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Νευρικός κλονισμός στην Τουρκία ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ...Αυτό δεν το περίμεναν… ιστορία δεν γνώριζαν;;;;...Τώρα φοβούνται και για την Κωνσταντινούπολη!!(BINTEO)


ΕΚΤΑΚΤΟ!!ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Νευρικός κλονισμός στην Τουρκία ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ...Αυτό δεν το περίμεναν… ιστορία δεν γνώριζαν;;;;...Τώρα φοβούνται και για την Κωνσταντινούπολη!!(BINTEO)









Αυτό δεν το περίμεναν… ιστορία δεν γνώριζαν;

Σχεδόν ένα μήνα μετά την πρωτοφανή προσπάθεια της Άγκυρας να «σπάσει« τα Ελληνικά σύνορα, η προσπάθεια όχι μόνο έπεσε στο κενό αλλά έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο καταυλισμός των εισβολέων εγκαταλείφθηκε, οι Ελληνικές Δυνάμεις άντεξαν, ακόμα και όταν, απροκάλυπτα πλέον, τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί, έβαλλαν ανοιχτά και φανερά κατά των Ελληνικών Δυνάμεων.
 Η αλήθεια είναι μία! Οι Τούρκοι ταπεινώθηκαν και ρεζιλεύτηκαν. Ακόμα και οι σκηνές που τους έδειχναν να κολλούν στην λάσπη, με τους Έλληνες φρουρούς να «λυγίζουν» από το γέλιο, συνιστούν σοβαρότατο χτύπημα στο ηθικό των Τούρκων, στρατιωτών και μη, το οποίο πιστέψτε μας, θα φανεί σύντομα.
Η τελευταία μάταιη προσπάθεια, προκειμένου περισσότεροι αλλοδαποί να «ξεγελαστούν» και να συρρεύσουν στα σύνορα έγινε από τον Τούρκο υπουργό εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ψευδώς ότι τις τελευταίες εβδομάδες «από τα χερσαία σύνορα πέρασαν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα 148.360 πρόσφυγες και μετανάστες. Από τα θαλάσσια σύνορα πέρασαν 2.390”. Η αλήθεια φυσικά είναι εντελώς διαφορετική αφού όσοι πέρασαν ήταν ελάχιστοι και μάλιστα συνελήφθησαν από Στρατό και Αστυνομία.

Απεγνωσμένος τελικά ο Σοϊλού παραδέχτηκε ότι οι Τουρκικές αρχές προχώρησαν ακόμα και σε πυρά προς την Ελληνική πλευρά.

Γιατί το έκανε αυτό;

Για να τονώσει το ηθικό της τουρκικής κοινής γνώμης, η οποία αντιλήφθηκε πλέον το «στραπάτσο» σε:

  • Συρία
  • Λιβύη
  • Έβρο

Στον Έβρο, η Τουρκία απέτυχε, επειδή δεν υπολόγισε ότι αυτή την φορά η Ελληνική αντίδραση θα είναι σθεναρή και αποφασιστική. Δεν υπολόγισε ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Ελληνική Αστυνομία θα καταφέρουν να μετατρέψουν τα 212 χλμ συνόρων σε απροσπέλαστο τείχος. Τελικά, αυτό που κατάφεραν οι γείτονες είναι να εκτινάξουν στα ύψη το ηθικό των Ελληνικών Δυνάμεων και να προκαλέσουν την ομόθυμη στήριξή τους από την κοινωνία και ιδιαίτερα από τους ακρίτες κατοίκους στην προσπάθεια που κάνουν να σφραγίσουν τα σύνορα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως πλέον, λόγω πεσμένου ηθικού, οι Τούρκοι φοβούνται ακόμα και για την Κωνσταντινούπολη! Γι’ αυτό, όπως στο ποδόσφαιρο οι οπαδοί νιώθουν ασφάλεια, μετά από «στραπάτσα», με αλλαγή προπονητή, ενδεχομένως το ίδιο απαιτηθεί και για την τουρκική ηγεσία.

Μόνο που οι αλλαγές στην ηγεσία, σε μία χώρα όπως η Τουρκία, δύσκολα θα γίνουν αναίμακτα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.