Ticker

10/recent/ticker-posts

Διευκρινίσεις Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τις αναλήψεις από ΑΤΜ μετά το μπέρδεμα που προέκυψε από την προηγούμενη ενημέρωση πως οι πολίτες θα μπορούν να τραβούν έως και 400 ευρώ.«Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να λαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους...οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία»....!!


Διευκρινίσεις Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τις αναλήψεις από ΑΤΜ μετά το μπέρδεμα που προέκυψε από την προηγούμενη ενημέρωση  πως οι πολίτες θα μπορούν να τραβούν έως και 400 ευρώ.«Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να λαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους...οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία»....!!









Διευκρινίσεις σχετικά με τις αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΜΤ δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, μετά το μπέρδεμα που προέκυψε από την προηγούμενη ενημέρωση επί τους ζητήματος στην οποία αναφερόταν πως οι πολίτες θα μπορούν να τραβούν έως και 400 ευρώ.

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσής της, σχετικά με τις συναλλαγές που δεν επιτρέπεται να διενεργούνται με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει το εξής:

«Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους».

«Ειδικότερα, για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού 400 ευρώ ημερησίως. Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ποιες συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα

Σε προηγούμενη ενημέρωση, υπήρξε ενημέρωση για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό από σήμερα  Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

    Αναλήψεις μετρητών από 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
    Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώπραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
    Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
    Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.