Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ-Η Άγκυρα «περικυκλώνει» την Ελλάδα από το Αιγαίο μέχρι το Ιόνιο με 11 υποβρύχια!Ο υποβρύχιος αποκλεισμός του Αιγαίου και η παρουσία τουρκικών υποβρυχίων έχει να συμβεί από το 2006 κάτι που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.!


ΕΚΤΑΚΤΟ-Η Άγκυρα «περικυκλώνει» την Ελλάδα από το Αιγαίο μέχρι το Ιόνιο με 11 υποβρύχια!Ο υποβρύχιος αποκλεισμός του Αιγαίου και η παρουσία τουρκικών υποβρυχίων  έχει να συμβεί από το 2006 κάτι που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.!








H Άγκυρα θα αυξήσει την πίεσή της στην Ελλάδα με σκοπό να την εξαντλήσει λόγω της συνεχούς εγρήγορσης και κινητοποίησης των δυνάμεών της και έτσι από τις 10 μέχρι και τις 20 Μαρτίου, έντεκα τουρκικά υποβρύχια θα πάρουν θέσεις σε περιοχές που ξεκινούν από τα Δαρδανέλια, διασχίζουν όλο το Αιγαίο φτάνουν στην Κρήτη και καταλήγουν στο Ιόνιο Πέλαγος μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου!
Επί της ουσίας η Άγκυρα περικυκλώνει την χώρα και ειδικότερα βάζει στο «στόχαστρο» την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο σύνολό της. 
Ο υποβρύχιος αποκλεισμός του Αιγαίου και η παρουσία τουρκικών υποβρυχίων ακόμη και στο Ιόνιο, έχει να συμβεί από το 2006 κάτι που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.
Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα η Άγκυρα επιχειρεί να προκαλέσει κατάρρευση στην Ελλάδα με την προώθηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών. Η έξοδος των 11 υποβρυχίων γίνεται με το σκοπό να δοκιμαστεί ένα σενάριο το οποίο η Άγκυρα «δοκιμάζει» αυτές τις ημέρες.
Θα ξεκινήσει με μια μεταναστευτική κρίση, η οποία θα απασχολεί τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα θα κινητοποιηθεί η τουρκική πολεμική μηχανή.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η Τουρκία δεν εξαντλεί τους δικούς της πόρους και το δικό της στρατιωτικό δυναμικό στέλνοντάς μας χιλιάδες παράνομων μεταναστών αφού το μόνο που κάνει είναι απλώς να ανοίξει την «πόρτα».
Η Ελλάδα όμως εξαντλεί τους δικούς της πόρους για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.
Αξίζει να σημειωθεί πως το σύνολο του Στόλο βρίσκεται εν πλω προς φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μαζί με το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και αποτελεί πρόκληση να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του και ταυτόχρονα να παρακολουθεί τα 11 τουρκικά υποβρύχια.
Το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, αναμένεται «θερμό». Η Άγκυρα κάνει καταμέτρηση και «μετράει» τις δυνατότητες της μεταμνημονιακής Ελλάδας.
 Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.