Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΙΝΑΙ....ΤΟ «Βασίλειο» παράνομων κλινικών μεταμόσχευσης μαλλιών...!!Επικίνδυνες «ψευτοκλινικές» μεταμόσχευσης μαλλιών ΠΟΥ υπόσχονται «θαύματα»...!![ΦΩΤΟ]


ΕΙΝΑΙ....ΤΟ «Βασίλειο» παράνομων κλινικών μεταμόσχευσης μαλλιών...!!Επικίνδυνες «ψευτοκλινικές» μεταμόσχευσης μαλλιών ΠΟΥ υπόσχονται «θαύματα»...!![ΦΩΤΟ]








Διαστάσεις… επιδημίας παίρνει πλέον παγκοσμίως το φαινόμενο ίδρυσης «κλινικών» που υπόσχονται «θαύματα» στη μεταμόσχευση μαλλιών, χωρίς όμως να ακολουθούν κάποιο επίσημο πρωτόκολλο ή να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που απαιτεί μια τέτοια ιατρική πράξη.
Ο παγκόσμιος σύνδεσμος για τη μεταμόσχευση μαλλιών (International Society of Hair Restoration Surgery - ISHRS) επισημαίνει πως τέτοιες «πειρατικές κλινικές της μαύρης αγοράς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «φυτρώνουν παντού» και εξαπατούν πολίτες σε όλον τον κόσμο – πολλές από αυτές και στη γειτονική μας Τουρκία. Οι κλινικές αυτές, συνεχίζει ο ISHRS, λειτουργούν από ανθρώπους που δεν είναι γιατροί και δεν έχουν εκπαιδευτεί εξειδικευμένα, αν και υπόσχονται «εγγυημένα αποτελέσματα», κρύβοντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πελατών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ISHRS επισημαίνει προς τους πολίτες, προτού αποφασίσουν να κάνουν μια τέτοιου είδους επέμβαση, να διερευνήσουν πάρα πολύ καλά το πού θα την κάνουν. Η πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης μαλλιών στο εξωτερικό, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «μπορεί να υπόκειται σε διαφορετικούς νόμους και περιορισμούς από ό,τι στη χώρα τους» και αυτό πρέπει να ερευνάται διεξοδικά. Προς επικύρωση των αιτιάσεων αυτών, επισημαίνεται πως το 80% των πιστοποιημένων κλινικών από τον ISHRS χρειάζεται να προβεί σε διόρθωση λανθασμένων επεμβάσεων τουλάχιστον σε έξι περιπτώσεις ετησίως – ένα νούμερο που μάλιστα παρουσιάζει αυξητική τάση!Κάτι ακόμα που επισημαίνει ο παγκόσμιος σύνδεσμος για τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι πως το κοινό δεν πρέπει να παρασύρεται από τις ιστοσελίδες των «ψευτοκλινικών», αλλά να αναζητά περαιτέρω πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα διατίθενται στην ιστοσελίδα του ISHRS, υπό τον τίτλο "Beware of the Hair Transplant Black Market" («Προσοχή στη μαύρη αγορά της μεταμόσχευσης μαλλιών»). Εκεί μπορεί καθένας να ενημερωθεί αναλυτικά και υπεύθυνα για τη μεταμόσχευση μαλλιών, που είναι μία πλήρης ιατρική πράξη, για το πώς θα αξιολογήσει ο ίδιος τις ικανότητες του υποψήφιου γιατρού του, αλλά και να δει πραγματικές φωτογραφίες ασθενών που υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις σε τέτοιου είδους «ψευτοκλινικές», με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα.
«Βασίλειο» παράνομων κλινικών μεταμόσχευσης μαλλιών η Τουρκία
Περισσότερες από 500 υπολογίζεται πως είναι οι κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών που λειτουργούν στη γειτονική μας Τουρκία, με τις περισσότερες από τις μισές (ποσοστό 60%) να είναι παράνομες! Το γεγονός έχει αναδείξει τη χώρα σε δημοφιλέστατο προορισμό για όσους αναζητούν λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης που τους ταλαιπωρεί, αντίθετα με τη γενικότερη πτώση που σημειώνει ο τουρισμός στην Τουρκία, λόγω της ευρύτερης αστάθειας. Φυσικά οι παράνομες κλινικές στην Τουρκία είναι εξαιρετικά δημοφιλείς καθώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολύ χαμηλές τιμές και βέβαια, δεν ενημερώνουν τους υποψήφιους πελάτες τους για τους πιθανούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν.
Έτσι το «θύμα» πείθεται πως ανακάλυψε μια οικονομική λύση και κάνει το ταξίδι στην Τουρκία (συνήθως με αφετηρία κάποια ευρωπαϊκή χώρα), χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους. Καθώς η πλειονότητα των κλινικών αυτών όμως δεν υπόκειται σε κανενός είδους έλεγχο, η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη: Δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, οι ιατρικές πράξεις εκτελούνται από μη εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ο ασθενής δεν ενημερώνεται σωστά για το τι πρόκειται να συμβεί. Σε πολλές περιπτώσεις τέτοιου είδους επεμβάσεων μάλιστα, δεν παρίσταται καν γιατρός, αλλά αυτές διεξάγονται από μη εξειδικευμένους νοσηλευτές ή ακόμα και κομμωτές!
Όπως είναι λογικό επόμενο, ο οποιοσδήποτε υποβάλλεται σε μια ιατρική πράξη υπό αυτές τις συνθήκες, αντιμετωπίζει ακόμα και κίνδυνο για τη ζωή του. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, προκαλούνται τραγικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα στην περιοχή των μαλλιών, ενώ οι ασθενείς τελικά ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Για τους λόγους αυτούς, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης και επισημαίνουν πως η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ιατρική πράξη που πρέπει να εκτελείται μόνο από έμπειρους και πιστοποιημένους γιατρούς.
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.