Ticker

10/recent/ticker-posts

Ο κορωνοϊός δεν είναι τίποτα:ΠΑΡΑΓΟΥΝ...Μαγειρικό λάδι από απόβλητα υπονόμων στην Κίνα...!!(ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο κορωνοϊός δεν είναι τίποτα:ΠΑΡΑΓΟΥΝ...Μαγειρικό λάδι από απόβλητα υπονόμων στην Κίνα...!!(ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ)









Οι διατροφικές συνήθειες και οι πρακτικές μαγειρέματος που εφαρμόζονται στην Κίνα έχουν μπει στο μικροσκόπιο με αφορμή την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ο κορωνοϊός διαπιστωμένα μεταπήδησε από άγρια ζώα (πιθανότατα από νυχτερίδες) στον άνθρωπο, ελέω της σχεδόν ανύπαρκτης τήρησης των πιο βασικών κανόνων υγιεινής σε υπαίθρια αγορά της κινεζικής επαρχίας Wuhan. Εν ολίγοις οι εμπορικές πρακτικές σε φτωχές επαρχίες της αχανούς Κίνας, σε συνδυασμό με τις διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες των Κινέζων, έφεραν την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.
Και όσο περισσότερα γίνονται γνωστά για τέτοιες συνήθειες και πρακτικές σε κάποιες περιοχές της Κίνας (και όχι μόνο), τόσο πιο κατανοητό γίνεται όχι μόνο το πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός, αλλά και ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε στο μέλλον περισσότερους αντίστοιχους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παράγουν μαγειρικό λάδι από επεξεργασμένα απόβλητα υπονόμων!
Η χρήση λαδιού από υπονόμους (σ.σ. από τον χαρακτηρισμό gutter oil που έχει αποδοθεί για τη διαδικασία παραγωγής του) είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Η κυβέρνηση της Κίνας έχει προχωρήσει σε μεγάλη εκστρατεία καταστολής του φαινομένου καθώς και σε εφαρμογή αυστηρών ελέγχων και σε επιβολή ακόμα πιο αυστηρών ποινών για τους παραβάτες. Αλλά, όπως έγινε και στην υπαίθρια αγορά της Wuhan, έτσι και στην περίπτωση αυτή, οι έλεγχοι δεν μπορεί ποτέ να είναι απόλυτοι και αρκεί μία «κακιά στιγμή» για να μεταπηδήσει κάποιος επικίνδυνος ιός στον άνθρωπο.
Κάποιοι (φτωχότεροι κατά κανόνα) Κινέζοι ανεβάζουν από τους υπονόμους -σαν να ήταν… πηγάδια- χρησιμοποιημένα έλαια, λίπη και απόβλητα από σφαγεία, τα επεξεργάζονται και τα πωλούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις ως μαγειρικό λάδι. Υπολογίζεται ότι το μαγειρικό λάδι από υπονόμους συνιστά το 10% του συνόλου των μαγειρικών ελαίων στην Κίνα. Εκτός από το ότι όλο αυτό είναι απολύτως αηδιαστικό και μόνο ως σκέψη, το επεξεργασμένο μαγειρικό λάδι από υπονόμους πιστεύεται ότι περιέχει καρκινογόνες ουσίες και άλλες τοξίνες.
Δείτε πώς παράγουν μαγειρικό λάδι από υπονόμους…

ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.