Ticker

10/recent/ticker-posts

ΛΑΜΙΑ-ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ Η ΝΥΦΗ...ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ....ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Η ΕΦΗ....ΚΑΙ...ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ...

ΛΑΜΙΑ-ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ Η ΝΥΦΗ...ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ....ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Η ΕΦΗ....ΚΑΙ...ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ...







ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ
45 μαχαιριές για έναν άγγελο - Η υπόθεση της Έφης Χαρατσή αναβιώνει στο Εφετείο

Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου θα αναβιώσει στο Εφετείο Λαμίας, η υπόθεση της δολοφονίας της αδικοχαμένης Έφης Χαρατσή, που είχε βρεθεί κατακρεουργημένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Στείρι Βοιωτίας, από το χέρι του κουνιάδου της.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Τον Ιούλιο του 2013 ο δράστης είχε σκοτώσει με αλλεπάλληλες μαχαιριές, 45 σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση την άτυχη κοπέλα, σύζυγο του αδερφού του.

Μέσα στο σπίτι βρισκόταν ο μικρός γιος της Έφης, το ένα από τα δύο παιδιά της, μόλις δυόμιση χρονών τότε. Πρωτόδικα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Καρπενησίου είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η οικογένεια που παραμένει βυθισμένη στο πένθος και την οδύνη, καλείται για μία ακόμη φορά την ερχόμενη Τετάρτη να βρεθεί μπροστά στον καθ’ ομολογία δολοφόνο της Έφης και να ξαναζήσει λεπτό προς λεπτό την τραγωδία, αφού το προηγούμενο δικαστήριο είχε αναβληθεί λόγω της απουσίας των γιατρών, που η ίδια η δικαιοσύνη είχε ορίσει.
Η προηγούμενη αναβολή

Η προηγούμενη εκδίκαση είχε οριστεί τον Οκτώβριο του 2018. Ο καθ’ ομολογία δράστης είχε μεταφερθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας παρουσία έντονης αστυνομικής δύναμης. Οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, είχαν υποδεχθεί τον δολοφόνο, ζητώντας να λάβει ένα τέλος η συγκεκριμένη υπόθεση και να διατηρηθούν τα ισόβια δεσμά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως την εποχή που έκανε το φονικό είχε διαταραγμένη ψυχική υγεία. Η υπεράσπιση του με την επίκληση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προτίθεται να δώσει τη μάχη της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε τότε,  για μία ακόμη φορά αφού απουσίασαν οι γιατροί που έχουν εξετάσει τον κατηγορούμενο.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.