Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ Επιδόματα 2020:ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ημερομηνίες πληρωμής ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-Δημοσιεύτηκαν ΣΤΟ ΦΕΚ-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ Επιδόματα 2020:ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ημερομηνίες πληρωμής ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-Δημοσιεύτηκαν ΣΤΟ ΦΕΚ-








Επιδόματα 2020: Οι ημερομηνίες πληρωμής του ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά.
Την Πέμπτη δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι αλλαγές στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας.
Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα πληρώνονται πλέον την τελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε μήνα. Επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα αλλά και συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων θα πληρωθούν για τον μήνα Φεβρουάριο 2020 την τελευταία εργάσιμη ημέρα.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ το ΚΕΑ που μετονομάζεται σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα «Στις περιπτώσεις που το νοικοκυριό περιλαμβάνει ανήλικα μέλη, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής τους σε σχολείο, αφετέρου της πραγματικής φοίτησής τους, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το ανήλικο μέλος δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται το πρώτον από το σχολικό έτος 2020-2021. Με την κοινή υπουργική απόφαση της παραγράφου 6, ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο και λεπτομερειακό θέμα που άπτεται της εφαρμογής των προηγούμενων εδαφίων της παρούσας παραγράφου, καθώς και οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή τους ιδίως ως προς τις περιπτώσεις που οι απουσίες των μαθητών οφείλονται σε λόγους συναρτώμενους με την υγεία τους».
Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ)
Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Φεβρουαρίου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων και του ΚΕΑ θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.
Έτσι οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ τα χρήματα από τις 27 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη από το απόγευμα και μετά.
Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Φεβρουαρίου η πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ.
Το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ συνδέεται για πρώτη φορά φέτος με την επαρκή φοίτηση του παιδιού στο σχολείου ενώ σημαντικό είναι ότι η απαιτούμενη διάρκεια παραμονής αποτελεί προϋπόθεση για χορήγηση των επιδομάτων καθώς πλέον ορίζεται στα δώδεκα χρόνια για τους πολίτες τρίτων χωρών από πέντε που ήταν μέχρι σήμερα.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.