Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΑΡΩΝΕΙ Η....Γρίπη:ΑΛΛΟΙ 15 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...Με τα περισσότερα κρούσματα να οφείλονται στον ιό τύπου Α και συγκεκριμένα A(H1N1) και A(H3N2), αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα αλλά και τα θύματα στη χώρα μας.135 ΝΕΑ κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα....

ΣΑΡΩΝΕΙ Η....Γρίπη:ΑΛΛΟΙ 15 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...Με τα περισσότερα κρούσματα να οφείλονται στον ιό τύπου Α και συγκεκριμένα A(H1N1) και A(H3N2), αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα αλλά και τα θύματα στη χώρα μας.
135 ΝΕΑ κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα....









Γρίπη:Με τα περισσότερα κρούσματα να οφείλονται στον ιό τύπου Α και συγκεκριμένα A(H1N1) και A(H3N2), αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα αλλά και τα θύματα στη χώρα μας. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από τις 3 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020, 135 νέα κρούσματα ήταν θετικά για ιούς της γρίπης. Την ίδια εβδομάδα 24 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από επιπλοκές της γρίπης ανέρχεται σε 53. Πρόκειται για 28 άνδρες και 25 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη, μέση ηλικία 68 έτη και διάμεση 75 έτη. Τα 50 (94,3%) από τα 53 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου. Εμβολιασμένοι ήταν οι 18 (36%).
Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι παραμένουμε σε περίοδο πολύ υψηλής δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα και ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης, καθώς χτίζει «τείχος προστασίας» του πληθυσμού. Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη. Γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας.
Πέραν του αντιγριπικού εμβολίου, το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής. Επίσης, όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι μέχρι και ένα 24ωρο μετά την ύφεση των συμπτωμάτων, ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους. Τέλος, επισημαίνεται ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρείται φέτος, είναι αντίστοιχη με άλλες χρονιές.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.