Ticker

10/recent/ticker-posts

Κορωνοϊός:Έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα!«Συναγερμός» στο υπουργείο Υγείας νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα!!132 τα κρούσματα στην Ιταλία –


Κορωνοϊός:Έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα!«Συναγερμός» στο υπουργείο Υγείας νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα!!132 τα κρούσματα στην Ιταλία –







Πάνω από 100, τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία. Θορυβημένες οι ελληνικές αρχές. Σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Την ώρα που τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα 100, η Ελλάδα παίρνει έκτακτα μέτρα στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, όπου διεξάγονται εμπορικές συναλλαγές με τα λιμάνια της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) “συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια”.
Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ενημέρωσης επεκτείνονται και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας: “Την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο ‘Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)’ “.
Θορυβημένες οι ελληνικές αρχές
Θορυβημένες οι ελληνικές αρχές από την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη γειτονική μας Ιταλία, βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) “για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς”, όπως αναφέρεται.
Την ίδια στιγμή υπάρχει και επικαιροποίηση όλων των οδηγιών, καθώς τα επιδημιολογικά κριτήρια του ορισμού κρούσματος, όπως αναφέρεται αλλάζουν με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν και τις οδηγίες των ειδικών λοιμωξιολόγων.
Τονίζεται τέλος ότι “όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα”.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.