Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΟΒΑΡΟ....ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...!!ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακατάλληλα καύσιμα που εντοπίστηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Π.Α στην Ελευσίνα.Βρέθηκε νερό στα καύσιμα!Ο αρχηγός του ΓΕΑ αντιπτέραρχος, Γιώργος Μπλιούμης απαίτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ...!!

ΣΟΒΑΡΟ....ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...!!ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακατάλληλα καύσιμα που εντοπίστηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Π.Α στην Ελευσίνα.
Βρέθηκε νερό στα καύσιμα!Ο αρχηγός του ΓΕΑ αντιπτέραρχος, Γιώργος Μπλιούμης απαίτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ...!!









ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακατάλληλα καύσιμα που εντοπίστηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Π.Α στην Ελευσίνα.
Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σημειώνεται πως το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα όταν  βρέθηκε νερό σε αεροστεγή δεξαμενή καυσίμων στην 112 Πτέρυγα Μάχης.
Η 112 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) έχει ως αποστολή την διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, με την κατάλληλη οργάνωση, την εκπαίδευση του προσωπικού και τη συντήρηση των μέσων και των συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σε αυτή, για την ανάληψη και την επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί. Είναι στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στην Ελευσίνα, στο νομό Αττικής. Ιδρύθηκε το 1946 και υπάγεται στην Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όπως υπογραμμίζει το OnAlert, το ακατάλληλο καύσιμο εντοπίστηκε στα πλαίσια τακτικού ελέγχου σε μεταγωγικό αεροσκάφος, τύπου C-130, ενώ αφαιρέθηκε αμέσως η κηροζίνη από το αεροσκάφος, όπως συνέβη και με όσα πτητικά μέσα είχαν εφοδιαστεί με το ίδιο καύσιμο. Φυσικά δόθηκε εντολή για έλεγχο της δεξαμενής, από την οποία αντλήθηκε το καύσιμο.
Ο αρχηγός του ΓΕΑ,αντιπτέραρχος, Γιώργος Μπλιούμης απαίτησε να διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ το καύσιμο ελέγχεται από χημικούς της μονάδας, με σκοπό να εξακριβωθεί η αιτία της ακαταλληλότητας του.
Με τον εντοπισμό του νερού στην δεξαμενή με την κηροζίνη, έπρεπε να ελεγχθούν όλα τα αεροσκάφη της μονάδας (εκεί εδρεύουν τα μεταγωγικά, τα πυροσβεστικά και τα ιπτάμενα ραντάρ), προκειμένου να καθαριστούν από καύσιμα.
Αξιοσημείωτο είναι πως στην βάση της Ελευσίνας, εδρεύουν και τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη (ένα Gulfstream και δύο Εμπραέρ), τα οποία χρησιμοποιούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.
Τα αεροσκάφη αυτά, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ελέγχθηκαν, προτού μάλιστα αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία ο Πρωθυπουργός. Το ερώτημα όμως παραμένει. Πώς βρέθηκε νερό μέσα στην κηροζίνη;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.