Ticker

10/recent/ticker-posts

Καιρός:Με εξαίρεση μια μίνι κακοκαιρία που αναμένεται Κυριακή και Δευτέρα...ΕΡΧΕΤΑΙ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...!!ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ... του ΧΕΙΜΩΝΑ μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Φλεβάρη.(videos)


Καιρός:Με εξαίρεση μια μίνι κακοκαιρία που αναμένεται Κυριακή και Δευτέρα...ΕΡΧΕΤΑΙ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...!!ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ... του ΧΕΙΜΩΝΑ μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Φλεβάρη.(videos)







Με εξαίρεση μια μίνι κακοκαιρία που αναμένεται Κυριακή και Δευτέρα να περάσει -πιθανότατα- απ' τη χώρα μας, τίποτα το αξιόλογο δεν δείχνει η μακροπρόθεσμη τάση για τον καιρό μέχρι και το πρώτο επταήμερο του Φλεβάρη.Τουλάχιστον, σε σχέση με την κακοκαιρία που προηγήθηκε τις μέρες των εορτών και την ένταση των φαινομένων. Ούτε ακραίο κρύο, ούτε ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα και το πρόβλημα μοιάζει να διατηρείται σχεδόν πανευρωπαϊκά, αφού ο φετινός χειμώνας -τουλάχιστον ως στιγμής- μοιάζει ιστορικός αλλά προς το θερμότερο σενάριο, για πολλές χώρες.
Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, όπου ξεκάθαρα αποτυπώνεται η απουσία σοβαρών ψυχρών καταβάσεων προς την Ελλάδα μέχρι και τις 7 Φλεβάρη:
Με τον αντικυκλώνα να «κυριαρχεί» στην κεντρική Ευρώπη, είναι σαφέστατη η τάση στην ακόλουθη κάρτα για την πανευρωπαϊκή απουσία ισχυρών βαρομετρικών συστημάτων.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να... γλιτώσει από μια τέτοια συγκυρία. Ως εκ τούτου θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη πως μετά το τριήμερο Κυριακή - Τρίτη που διαφαίνεται μια μίνι κακοκαιρία με βροχές κυρίως και χιόνια στα πολύ ορεινά, το επόμενο σύστημα αχνοφαίνεται για τις 4-5 Φλεβάρη...

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.