Ticker

10/recent/ticker-posts

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ...Η...Enochian Η μυστηριώδης χαμένη γλώσσα των αγγέλων...ΤΗΝ αποκαλεί "Αγγελική", "Ουράνια Ομιλία" "Πρώτη Γλώσσα του Θεού-Χριστού" ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΒΙΝΤΕΟ.....Εκατοντάδες πνευματικές συνομιλίες καταγράφηκαν...[ΒΙΝΤΕΟ]

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ...Η...Enochian Η μυστηριώδης χαμένη γλώσσα των αγγέλων...ΤΗΝ αποκαλεί "Αγγελική", "Ουράνια Ομιλία" "Πρώτη Γλώσσα του Θεού-Χριστού" ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΒΙΝΤΕΟ.....Εκατοντάδες πνευματικές συνομιλίες καταγράφηκαν...[ΒΙΝΤΕΟ]







Enochian Η μυστηριώδης χαμένη γλώσσα των αγγέλων

Η Enochian είναι μια μυστηριώδη γλώσσα του 16 ου αιώνα που οι  John Dee και Edward Kelley έγραφαν με αυτή στα ιδιωτικά κείμενα τους.Υποστήριξαν ότι αυτή η «ουράνια ομιλία» επέτρεπε να επικοινωνούν με τις αγγελικές σφαίρες.

Το έτος 1581, οι John Dee και Edward Kelley ισχυρίστηκαν ότι είχαν επικοινωνίες με αγγέλους, οι οποίοι τους παρείχαν τα θεμέλια μιας γλώσσας με την οποία θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με την «άλλη πλευρά». Αυτή η «αγγελική» γλώσσα περιείχε το δικό της αλφάβητο, τη γραμματική και τη σύνταξη, τα οποία έγραψαν σε περιοδικά. Η νέα γλώσσα ονομάστηκε "Enochian" και προέρχεται από τον ισχυρισμό του John Dee ότι ο βιβλικός πατριάρχης Enoch ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που γνώριζε τη γλώσσα.



John Dee, ο Επικεφαλής

Ο Δρ John Dee, 1527-1609, ήταν ένας μαθηματικός, αστρονόμος και αστρολόγος που έζησε στη Mort Lake, στο Δυτικό Λονδίνο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ένας μορφωμένος άνδρας που φοιτούσε στο Κολέγιο του Αγίου Ιωάννη στο Κέιμπριτζ, τελικά έγινε δεκτός με μεγάλη επιρροή στους κύκλους της κυρίαρχης ελίτ και ενήργησε ως επιστημονικός σύμβουλος και έμπιστος στη βασίλισσα Ελισάβετ Ι. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της ζωής του, ο Dee είχε ελάχιστο ενδιαφέρον για το υπερφυσικό.Ο Dee προσπαθούσε να ανακαλύψει την χαμένη πνευματική γνώση και να ανακτήσει τη σοφία που πίστευε ότι ήταν κρυμμένη στα βιβλία της αρχαιότητας. Μεταξύ αυτών των βιβλίων ήταν το βιβλίο τότε του Enoch, το οποίο αντιλήφθηκε ως ένα βιβλίο που περιγράφει το μαγικό σύστημα που χρησιμοποιεί ο Πατριάρχης στη Βίβλο.Ο όρος Enochian προέρχεται από την βιβλική μορφή Enoch, η οποία ήταν μια πηγή κρυμμένης μυστικιστικής γνώσης η οποία μεταφέρθηκε στον ουρανό. Σύμφωνα με τη Γένεση 5:24, «περπάτησε με τον Θεό» και τους Εβραίους 11: 5 και αναφέρει ότι «ελήφθη από αυτήν την ζωή, έτσι ώστε να μην βιώσει θάνατο».


Από το 1581 έως το 1585, ο Dee άρχισε να εκτελεί μια μακρά σειρά από  γεγονότα. Το 1581, στην ηλικία των 54 ετών, ο Dee έγραψε στο προσωπικό του ημερολόγιο ότι ο Θεός είχε στείλει "καλούς αγγέλους" για να επικοινωνούν άμεσα με την ανθρωπότητα. Το 1582 συνεργαζόταν με τον συνάδελφο του  οραματιστή Edward Kelley (1555-1597) για να επικοινωνήσει με αυτούς τους αγγέλους. Εκατοντάδες πνευματικές συνομιλίες καταγράφηκαν, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια εγγλέζικη γλώσσα που ονομάζεται Enochian, αποτελούμενη από μη αγγλικά γράμματα. Το Ενοχικό Αλφάβητο αποκαλύφθηκε στους Δρ. John Dee και Edward Kelley κατά τη διάρκεια των "συνεδριών σβέσεως", όταν αποκτήθηκαν διάφορα κείμενα και πίνακες από αγγέλους.

Ο Dee ενήργησε ως ρήτορας, απευθύνοντας προσευχές στον Θεό και στους Αρχαγγέλους για 15 λεπτά έως μία ώρα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένα τραπέζι σε ένα τραπέζι και οι άγγελοι κλήθηκαν να εκδηλωθούν. 

Ο Dee και ο Kelly παρακολουθούσαν την πέτρα και κατέγραφαν όλα όσα είδαν και άκουσαν. Οι άγγελοι τους είπαν θα έδινε υπεράνθρωπες εξουσίες στους ασκούμενους της, θα αλλάξει την πολιτική δομή της Ευρώπης και θα αναγγείλει την έλευση της Αποκάλυψης.

Ο Dee πίστευε ότι αυτό που έκανε θα ήταν επωφελές  και θα τεκμηρίωνε τις πληροφορίες σε μια σειρά χειρογράφων και βιβλίων εργασίας. Ποτέ δεν περιέγραψε τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των συνεδριών ως "Enochian", αλλά προτιμούσε να την αποκαλεί "Αγγελική", "Ουράνια Ομιλία", "Πρώτη Γλώσσα του Θεού-Χριστού", και ιδιαίτερα "Αδαμικός", επειδή ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Αδάμ στον κήπο της Εδέμ για να ονομάσουμε όλα τα πλάσματα του Θεού.

 Ο καθρέφτης οψιανός του John Dee χρησιμοποιείται για συνεδρίες "scrying" (Βρετανικό Μουσείο)






Ενοχικό αλφάβητο

Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του Enochian Αλφάβητου με ένα σενάριο ελαφρώς διαφορετικό από το άλλο. Η πρώτη έκδοση βρίσκεται στο χειρόγραφο του Dee, τα πρώτα πέντε βιβλία των μυστηρίων και η δεύτερη και γενικά πιο αποδεκτή έκδοση είναι στο Liber Loagaeth, το τελευταίο είναι τα αρχικά σχέδια του Kelley.

Το σενάριο γράφεται από δεξιά προς τα αριστερά και μπορεί να περιλαμβάνει τόνους. Οι επιστολές Enochian έχουν αγγλικά ισοδύναμα γράμματα με μερικά από τα ονόματα επιστολών που προφέρονται όπως θα ήταν στα αγγλικά, αλλά πολλά άλλα προφέρονται διαφορετικά.

Το αλφάβητο αυτό το  έλαβαν μέσω του Edward Kelley το 1584, από την Κρακοβία της Πολωνίας. Τα Κλειδιά περιλαμβάνουν 48 ποιητικούς στίχους και αντιστοιχούν σε διάφορες λειτουργίες του συστήματος Enochian Magic. Δίδονται στην αρχική γλώσσα Enochian, και μια σύγχρονη αγγλική μετάφραση, βασισμένη στις παλιές αγγλικές εκδόσεις του John Dee.





Τα Enochian γράμματα διαβάζονται από δεξιά προς τα αριστερά, έχουν επιστολές, ονόματα επιστολών και κάποια αγγλικά ισοδύναμα. Είναι γραμμένα από το Ημερολόγιο του John Dee.



Ερμηνεία

Λόγω της απώλειας τμημάτων των αρχικών χειρογράφων του John Dee, προέκυψαν ερμηνείες σχετικά με το νόημα, την εγκυρότητα και την αυθεντικότητα πίσω από την γλώσσα των Enochian.

Μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι η παλαιότερη γλώσσα στον κόσμο, πριν από όλες τις άλλες ανθρώπινες γλώσσες.

Η Londoh, η Enochian λέξη για τη βασιλεία, μπορεί να αντιπροσωπεύει τη σχέση του Dee με τον βασιλικό του προστάτη, . Η ανάλυση υπολογιστών έδειξε επίσης ότι η Enochian έχει γραμματική σχέση με τα αγγλικά. Τα κείμενα στο Liber Loagaeth παρουσιάζουν φωνητικά χαρακτηριστικά που δεν εμφανίζονται σε φυσικές γλώσσες. Τα φωνητικά χαρακτηριστικά συνδέονται περισσότερο με τη γλωσσολαλία, ή μιλώντας σε γλώσσες. 



Η γλώσσα Enochian μελετήθηκε επίσης από τον Αμερικανό  επιστήμονα σJack Parson του OTO Το 1994 τα γράμματα Enochian χρησιμοποιήθηκαν ως γλύφων για να λειτουργήσουν η γωνία τόξου στην ταινία «Stargate», ένα χρόνο πριν από το αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Stargate» δημοσιοποιηθεί.




ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.