Ticker

10/recent/ticker-posts

Κοροναϊός:Συναγερμός για τις αγορές από Κίνα...!!Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μπορεί να μεταδοθεί και σε απόσταση δύο μέτρων...Στο στόχαστρο πλέον και τα δέματα που στέλνονται σε χώρες του εξωτερικού από Κίνα από γνωστές αλυσίδες....προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε όσους εισάγουν προϊόντα από την Κίνα.


Κοροναϊός:Συναγερμός για τις αγορές από Κίνα...!!Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μπορεί να μεταδοθεί και σε απόσταση δύο μέτρων...Στο στόχαστρο πλέον και τα δέματα που στέλνονται σε χώρες του εξωτερικού από Κίνα από γνωστές αλυσίδες....προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε όσους εισάγουν προϊόντα από την Κίνα.











Εντείνεται η ανησυχία για τον νέο κοροναϊό, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μπορεί να μεταδοθεί και σε απόσταση δύο μέτρων. Στο στόχαστρο πλέον και τα δέματα που στέλνονται σε χώρες του εξωτερικού από Κίνα, από γνωστές αλυσίδες.
  
Aξιωματούχοι υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη μετάδοση του νέου κορωναϊού μέσω εισαγόμενων προϊόντων σύμφωνα με την ιστοσελίδα Τhe mercury news.

«Γενικά, λόγω της κακής επιβίωσης αυτών των κοροναϊών σε επιφάνειες, υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος εξάπλωσης από προϊόντα ή συσκευασίες που αποστέλλονται σε διάστημα ημερών ή εβδομάδων σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος», δήλωσε ο Δρ Nancy Messonnier, διευθυντής της Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Αναπνευστικών Ασθενειών του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών.

Ακόμη και στο σενάριο χειρότερης περίπτωσης - ας πούμε, ένα πρόσωπο φτερνίζεται σε συσκευασμένο Apple iPhone 11, που αγοράστηκε από το Amazon και μεταφέρθηκε στο σπίτι σας αεροπορικώς μέσω της United Parcel Service ή της FedEx-  δεν είναι επικίνδυνο.

Βεβαίως, δεν υπάρχει έρευνα σχετικά με την ειδική ανθεκτικότητα αυτού του ιού, επειδή είναι ακόμα νέος. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι παρόμοιοι ιοί όπως το SARS και το MERS, ζουν μόνο λίγες ώρες στην επιφάνεια ενός αντικειμένου. Διαχέονται συχνότερα από σταγονίδια αναπνοής από το ένα άτομο στο άλλο.

Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ημέρες για να πάρει ένα πακέτο από την Κίνα στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την UPS και την FedEx. Ο ιός δεν θα μπορούσε να επιβιώσει αρκετό καιρό για να σας αρρωστήσει.

Τι γίνεται με τα ζώα ή τα ζωικά προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα;

Το CDC δεν έχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι ενέχουν κίνδυνο.

Παρά ταύτα, για κάθε ενδεχόμενο η Κίνα έχει ήδη θέσει σε ισχύ αυστηρά μέτρα για τον κοροναϊό. «Η κινεζική υπηρεσία εξπρές της China Post EMS (Express Mail Service) ανακοίνωσε ότι θα καθυστερεί τις αποστολές για να “απολυμάνει” τα δέματα. Η EMS συγκεκριμένα ανέφερε: “Για να διασφαλίσουμε το κοινό, θα κάνουμε “διπλές – απολυμάνσεις” στα δέματα και στα οχήματα που περνάνε από τη Γουχάν, καθυστερώντας τη διαδικασία αποστολής» προσέθεσε ο Τζινκς.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ParcelHero, παρότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού μέσω δεμάτων είναι πολύ μικρός, η έξαρση του κοροναϊού μπορεί να «μολύνει» την αγορά, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε όσους εισάγουν προϊόντα από την Κίνα.

Ο Τζινκς εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι το ζήτημα του κοροναϊού θα πλήξει οικονομικά και μεγαθήρια όπως η Alibaba και η Aliexpress.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.