Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ....«Βυθίζονται» τα χρηματιστήρια μετά τις ιρανικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ....«Βυθίζονται» τα χρηματιστήρια μετά τις ιρανικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ








Οι επιθέσεις του Ιράν κατά αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, την Τετάρτη (08/01), «βύθισαν» τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο ενώ οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού παρουσιάζουν άνοδο. Στο «κόκκινο« βρίσκονται τα χρηματιστήρια, στον απόηχο των ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων κατά αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ που εξαπολύθηκαν την Τετάρτη (08/01), σε αντίθεση με τις τιμές του πετρελαίου που παρουσιάζουν άνοδο.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 εμφανίζει απώλειες μεγαλύτερες του 1%, ενώ πάνω από 0,5% χάνει ήδη το χρηματιστήριο στη Σανγκάη, σύμφωνα με το Reuters.
Εντούτοις, σύμφωνα με το Bloomberg οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν και το Reuters επισημαίνει ότι το WTI έχει φτάσει στα 65,50 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο μεγαλύτερη του 4,5%.
Ο χρυσός, επίσης, κινείται πάνω από τα 1.600 δολάρια και η τιμή του έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ, παρόμοια με εκείνα του 2013, κατά το «Economist», εξαιτίας του θανάτου του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σολεϊμανί.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.