Ticker

10/recent/ticker-posts

ΡΩΣΙΑ:«Η Τουρκία θα υποστεί ήττα στη Λιβύη»-Η Μόσχα προεξοφλεί ήττα των Τούρκων-Η «λυκοφιλία» Ρωσίας-Τουρκίας φτάνει στο τέλος της και ο πόλεμος της Λιβύης είναι ο επιθανάτιος ρόγχος. (ΒΙΝΤΕΟ)


ΡΩΣΙΑ:«Η Τουρκία θα υποστεί ήττα στη Λιβύη»-Η Μόσχα προεξοφλεί ήττα των Τούρκων-Η «λυκοφιλία» Ρωσίας-Τουρκίας φτάνει στο τέλος της και ο πόλεμος της Λιβύης είναι ο επιθανάτιος ρόγχος. (ΒΙΝΤΕΟ)








Η Μόσχα προεξοφλεί ήττα των Τούρκων



– Στρατηγικό πλεονέκτημα για τον Χαφτάρ



Το δυσοίωνο μέλλον των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη αποκαλύπτουν Ρώσοι αναλυτές, προφανώς εκφράζοντας παράλληλα και τις θέσεις του Κρεμλίνου. Η «λυκοφιλία» Ρωσίας-Τουρκίας φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της και ο πόλεμος της Λιβύης είναι ο επιθανάτιος ρόγχος.



Xαμηλούς τόνους κρατάει προς το παρόν η Μόσχα με αφορμή την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ενόψει της επικείμενης συνάντησης Πούτιν – Ερντογάν μεθαύριο Τετάρτη. Ωστόσο σε επίπεδο στρατιωτικών αναλυτών υπάρχουν ισχυρές προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα και αρκετά εμφανής στήριξη στον Εθνικό Στρατός της Λιβύης (LNA) και τον ηγέτη του, στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ.



Ο ακαδημαϊκός Αντρέι Κόσκιν εκτιμά πως είναι αναπόφευκτη η τουρκική ήττα εάν τελικά κλιμακωθεί η αποστολή των στρατευμάτων στη Λιβύη, τόσο γιατί ο στρατός του Χάφταρ είναι καλά εξοπλισμένος και έχει το στρατηγικό προβάδισμα έναντι των εισβολέων όσο και γιατί η Τουρκία δεν θα αποτολμήσει ποτέ μια απευθείας σύγκρουση με τα ρωσικά συμφέροντα εφόσον οξυνθούν εκεί τα πράγματα.



Στο ίδιο κλίμα και ο στρατιωτικός αναλυτής Βίκτορ Μπαρανιέτς ο οποίος εκτιμά ότι η Τουρκία υπερβάλλει τις δυνατότητές της και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εκμεταλλευόμενη κενά επιρροής και ασφάλειας, όμως γρήγορα θα χρειαστεί να αναθεωρήσει γιατί δεν υπάρχει καμία σύγκρουση μεταξύ Λιβύης και Συρίας.



Η Συρία για την Τουρκία ήταν και παραμένει ένα σχετικά γνώριμο έδαφος αρκετά μελετημένο επί δεκαετίες και εν μέρει κατοικούμενο από φιλικούς πληθυσμούς στο Βορρά προς την ίδια την Τουρκία. Στη Λιβύη θα χρειαστεί να δρα ως ανεπιθύμητη πλην ελαχίστων και σε εντελώς άγνωστο έδαφος.



Το στρατηγικό πλεονέκτημα του LNA, σε συνδυασμό με την παρασκηνιακή στήριξη του Κρεμλίνου και την επιχειρησιακή υποστήριξη από Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οδηγεί την Άγκυρα με μαθηματική ακρίβεια σε μια συντριπτική ήττα, από την οποία πολύ δύσκολα θα επανέλθει.
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.