Ticker

10/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ...!!ΦΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ...!!Παγκόσμια επιφυλακή μετά τις απειλές Χεζμπολάχ για ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ οπουδήποτε στον πλανήτη λόγω του θανάτου του Σουλεϊμανί....!!


ΕΚΤΑΚΤΟ...!!ΦΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ...!!Παγκόσμια επιφυλακή μετά τις απειλές Χεζμπολάχ για ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ οπουδήποτε στον πλανήτη λόγω του θανάτου του Σουλεϊμανί....!!








Ανεβάζουν επικίνδυνα τους τόνους οι Ιρανοί, καθώς και η οργάνωση Χεζμπολάχ, μετά την εξουδετέρωση του Ιρανού υποστράτηγου Σουλεϊμανί από αμερικανικό drone, χθες έξω από την Βαγδάτη, κτυπώντας παράλληλα παγκόσμιο συναγερμό για πιθανό κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων κατά αμερικανικών στόχων σε όλο τον κόσμο.
Ο αναπληρωτής διοικητής των Ιρανών Φρουρών IRGC, Fadavi δήλωσε: “Ο εχθρός θα βιώσει μια πικρή ήττα μετά την δολοφονία του Soleimani.
Ο ηγέτης της πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ στο Λίβανο ζήτησε από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σε όλο τον κόσμο, να τιμωρήσουν τους υπευθύνους για την δολοφονία του ανωτάτου Ιρανού διοικητή Qassem Soleimani.
Ο Χασάν Νασράλα, σε ομιλία του το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε ότι θα «συνεχίσει στο μονοπάτι» του Σολειμάνι, ο οποίος ήταν επικεφαλής των εξωτερικών επιχειρήσεων της δυνάμεως Quds Force.
«Η επιβολή της κατάλληλης ποινής σε αυτούς τους εγκληματίες δολοφόνους, … θα είναι ευθύνη και καθήκον όλων των αγωνιστών της αντίστασης σε όλο τον κόσμο», είπε ο ίδιος, σημαίνοντας συναγερμό σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών της δύσης.
Ο Σολεϊμάνι, που θεωρείται ως ένας από τους πιο ισχυρούς και σημαντικούς παράγοντες στην ιρανική Ισλαμική Δημοκρατία, σκοτώθηκε χθες μαζί με τον Abu Mahdi al-Muhandis, αναπληρωτή επικεφαλής της παραστρατιωτικής δύναμης Hashed al-Shaabi στο Ιράκ, σε αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης .
Ο Χασάν Νασράλα, ηγέτης της οργάνωσης ομίλου Χεζμπολάχ, δηλώνει απερίφραστα ότι θα εκδικηθεί την δολοφονία αυτή με τους μαχητές του.
Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν αυξάνονται εδώ και μήνες, καθώς η Ουάσιγκτον κατηγορεί τις υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη δυνάμεις, ότι εκτοξεύουν πυραύλους στα αμερικανικά στρατεύματά στο Ιράκ και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐι, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεσμεύθηκε να λάβει «σοβαρή εκδίκηση» και συγκάλεσε σε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Τεχεράνη.
«Θα συνεχίσουμε το έργο του στο μονοπάτι του, ενώ σοβαρή εκδίκηση αναμένει τους εγκληματίες που γέμισαν με αίμα τα χέρια τους, δημιουργώντας και άλλους μάρτυρες στο συμβάν της περασμένης νύχτας », έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ιρανός ηγέτης.
Ο ίδιος αποκάλεσε το Σολειμάνι ως « διεθνές πρόσωπο της αντίστασης» και είπε ότι ο υποστράτηγος σκοτώθηκε από «τους πιο σκληρούς ανθρώπους στη γη» , προαναγγέλλοντας τριήμερο εθνικό πένθος.
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες στο Ιράκ την Παρασκευή να «αναχωρήσουν αμέσως», υπό τον φόβο ότι θα υπάρξουν πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες απο τους Ιρανούς και τους Ιρακινούς Σιίτες.
Ο Abu Mahdi al-Muhandis, διοικητής των δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, σκοτώθηκε στην ίδια συνοδεία με τον Qassem Soleimani.
Ο Mark Esper, Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ισχυρίστηκε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση ήταν αμυντικού τύπου, και ότι ο Ιρανός υποστράτηγος «είχε αναπτύξει ενεργά σχέδια για κύμα επιθέσεων κατά Αμερικανών διπλωματών και μελών υπηρεσιών στο Ιράκ, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή».
«Ο Πρόεδρος Τραμπ απλώς έριξε έναν δυναμίτη σε μία πυριτιδαποθήκη. Το Ιράν σίγουρα θα ανταποκριθεί. Θα μπορούσαμε να είμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή«, δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος Joe Biden.
Ο Adel Abdel Mahdi, αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ιράκ, προειδοποίησε ότι η κίνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν «καταστροφικό πόλεμο», ο οποίος πιθανότατα θα είχε το υψηλότερο κόστος για το Ιράκ.
«Η δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή σε επίσημη θέση, αποτελεί επιθετικότητα εναντίον της χώρας του Ιράκ, του κράτους, της κυβέρνησής της και του λαού της», δήλωσε ο κ. Abdel Mahdi σε δήλωση του.
Η Ρωσία, εν τω μεταξύ, διατύπωσε επίσης τα συλλυπητήριά της.
«Η δολοφονία του Σολεϊμάνι … είναι ένα βήμα προς την περιπέτεια, αυξάνοντας τις εντάσεις σε όλη την περιοχή», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με τα τα πρακτορεία ειδήσεων RIA Novosti και TASS
Η Κίνα την Παρασκευή έκανε έκκληση για συγκράτηση από όλες τις πλευρές, «ειδικά τις Ηνωμένες Πολιτείες».


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.