Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΧΟΡΗΓΕΙΑ...!!ΦΩΤΟ


ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΧΟΡΗΓΕΙΑ...!!ΦΩΤΟ









Ενώ είναι σε εξέλιξη η γνώστη διαμάχη μεταξύ του Φαναρίου και της Μόσχας για τους σχισματικούς της Ουκρανίας, όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα İzvestiya, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Πούτιν στην Δαμασκό και την συνάντηση που είχε με τον πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη, αποφασίστηκε με την πρωτοβουλία του Κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας, (Moskova Devlet Üniversitesi’nin (MGU), η ίδρυση πανεπιστημίου Ορθόδοξων Σπουδών στην πρωτεύουσα της Συρίας με την ρωσική επιχορηγεία.

Την αναγγελία της ίδρυσης του πανεπιστημίου έκανε η λεγόμενη «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρία», (IPPO), που όπως ανακοίνωσε η ίδρυση θα γίνει με την συμβολή του πανεπιστημίου της Δαμασκού και του προέδρου Άσαντ που είναι Αλεβίτης, (Αλαουϊτης), το θρήσκευμα.
Η ενέργεια αυτή της ίδρυσης Ορθόδοξου Πανεπιστημίου και μάλιστα σε μια κατά πλειοψηφία μουσουλμανική χώρα αναμένεται να δώσει νέο στρατηγικό κύρος στην Ρωσία, αλλά και να αυξήσει την επιρροή της στον Ορθόδοξο κόσμο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.