Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΙΡΟΣ:ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ψυχρή εισβολή ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ....!!ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ...!!ΧΑΡΤΕΣ


ΚΑΙΡΟΣ:ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ  ΙΣΧΥΡΗ ψυχρή εισβολή ΑΝΕΥ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ....!!ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ...!!ΧΑΡΤΕΣ









Ιδιαίτερα... ψυχρή δείχνει -σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία- η τάση για την εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας από τις 18-19 Ιανουαρίου και μετά, λόγω καθόδου πολύ ψυχρών αερίων μαζών.

Μοιάζει, μάλιστα, όπως θα δείτε στους χάρτες με την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, να αποτελεί αυτή η τάση το πιο ψυχρό φετινό σενάριο, με θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από αυτές των προηγούμενων κακοκαιριών.
Είναι, βέβαια, εξαιρετικά νωρίς αφού έχουμε πλέον δει αλλαγές και μάλιστα σημαντικές ως προς τα στοιχεία τέτοιων κακοκαιριών, να καταγράφονται ακόμη και λίγες ώρες πριν, πόσο μαλιστα όταν απέχουμε σήμερα 8-10 μέρες από την καταγραφή της καθόδου των πολιτικών αερίων μαζών προς τη νότια Ευρώπη.
Σημασία, έχει πάντως, πως περισσότερα από ένα προγνωστικά μοντέλα «βλέπουν» ένα δύσκολο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη για την ανατολική Ευρώπη, αφού πολικής προέλευσης αέριες μάζες φαίνεται πως θα αναζητήσουν... διέξοδο προς τα νότια, χωρίς φυσικά να μπορεί να καθοριστεί η ακριβής πορεία τους.
Για να καταλάβετε το πώς αλλάζουν τα στοιχεία από ανανέωση σε ανανέωση των προγνωστικών μοντέλων, παρατηρήστε στον επόμενο χάρτη τι έδειχνε το καιρικό μοντέλο GFS στη μεσημεριανή του ανανέωση και προσέξτε το ψύχος με τις μωβ αποχρώσεις στο φινάλε...
Προσέξτε, τώρα, στον επόμενο χάρτη που είναι η απογευματινή ανανέωση, πώς αυτές οι μωβ αποχρώσεις εξαφανίζονται. Είναι, απλά, ένα δείγμα του πώς τα προγνωστικά μοντέλα αμφιταλατεύονται όταν πρόκειται για καταγραφή καιρικής τάσης σε τόσο μακρινά χρονικά σημεία.
Τέλος, στον επόμενο προγνωστικό χάρτη με την καταγραφή των βαρομετρικών συστημάτων, παρατηρήστε δύο πράγματα. Πρώτα απ' όλα την επερχόμενη κακοκαιρία από την Τρίτη που θα πλήξει κυρίως Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια και μετέπειτα το πώς δείχνει να αλλάζει ο καιρός από τις 20 του μήνα με σημαντικές χιονοπτώσεις σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα...


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.