Ticker

10/recent/ticker-posts

ABC News...!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ...όπου οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τα 120 εκατοστά σε ύψος....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


ABC News...!!ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ...όπου οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τα 120 εκατοστά σε ύψος....!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ








Το χωριό των νάνων

Το Βασίλειο των Μικρών Ανθρώπων

Υπάρχει ένα μέρος στον πλανήτη όπου οι κάτοικοί του δεν ξεπερνούν τα 120 εκατοστά σε ύψος.

Στο πιο νέο και hot θεματικό πάρκο που λειτουργεί στην Κίνα, δεν υπάρχουν rollercoaster και παιχνίδια παρά μόνο πολλοί μικρόσωμοι άνθρωποι.


Καλωσορίσατε στο βασίλειο των νάνων, όπου περισσότεροι από εκατό νάνοι από όλη τη χώρα πληρώνονται για να χορεύουν και να τραγουδούν ενώπιον κοινού.

Σε ένα μέρος, πολύ μακρινό, όπου «ανθίζει» η αγάπη, βρίσκεται ένα βασίλειο που δεν θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα. Σε σπίτια που έχουν το σχήμα μανιταριού και παλιούς κοιτώνες, ζουν δεκάδες νάνοι που οι περισσότεροι δεν ξεπερνούν τα 120 εκατοστά και οι οποίοι χορεύουν, τραγουδούν και κάνουν τα πάντα για να ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες τους.


Αυτό το πάρκο, που ονομάζεται το «Βασίλειο των Μικρών Ανθρώπων», είναι μια επιχείρηση αξίας 115 εκατομμυρίων δολαρίων στην επαρχία Yunnan της Κίνας. Μια από τις κορυφαίες ατραξιόν της είναι ένας θίασος νάνων που εκτελούν διάφορα θεατρικά, συμπεριλαμβανομένης και μιας παράξενης εκδοχής της «Λίμνης των Κύκνων».


Το βασίλειο αυτό είναι πνευματικό τέκνο του επιχειρηματία Chen Mingjing, ο οποίος ανέφερε στους New York Times ότι βλέπει το πάρκο αυτό ως ένα τρόπο να βοηθήσει τους λιγότερου τυχερούς, στην περίπτωση αυτή, τους περισσότερους από 100 νάνους που σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι δουλειές του ποδαριού.

Σε αυτό το νεότερο και πιο δημοφιλές θεματικό πάρκο της Κίνας αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν βόλτες ή ρόλερ κόστερ, μαλλί της γριάς ή παιχνίδια. Υπάρχουν απλά πολλοί μικροσκοπικοί άνθρωποι.

Μια επίσκεψη σε αυτό το θεματικό πάρκο κοστίζει στον επισκέπτη περίπου 12 δολάρια – καθόλου μικρό ποσό για μια μέση Κινεζική οικογένεια. Οι επισκέπτες περιφέρονται γύρω από ένα ψεύτικο χωριό στην κορυφή του λόφου γεμάτο μικρά σπίτια, όπου οι νάνοι υποκρίνονται ότι ζουν.

Και στη συνέχεια έρχεται η ώρα για να ξεκινήσει η παράσταση. Ένα απίστευτο θέαμα. Κάτι που δεν βλέπεις κάθε μέρα.

«Πρέπει κάποιος να πληροί μόλις τρεις προϋποθέσεις για να εργαστεί εδώ. Να μην πάσχει από μολυσματικές ασθένειες, να μην είναι άνω των 40 ετών και το ύψος του να μην ξεπερνά το 1,30 μ.» εξηγεί ο Τσενγκ Μιντζίνγκ, ιδιοκτήτης του πάρκου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς έξω από το Κουνμίνγκ, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Γιουνάν.

Οι νάνοι δημιούργησαν αρχικά αυτό το χωριό για να αποφύγουν τον ρατσισμό και τον εκφοβισμό από τους φυσιολογικούς ανθρώπους, όμως εν συνεχεία σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να κερδίσουν χρήματα προσελκύοντας τουρίστες στο πρωτότυπο αυτό θεματικό πάρκο που κατάφεραν να στήσουν.

Το μέρος απαρτίζεται από σπιτάκια σε σχήμα μανιταριών, ενώ οι ίδιοι κυκλοφορούν ντυμένοι με παραμυθένια κοστούμια στην προσπάθειά τους να ελκύσουν τουρισμό.

Μέχρι στιγμής στο πάρκο, το οποίο αποτελεί αυτόνομη κοινότητα, με δική της αστυνομική και πυροσβεστική δύναμη, εργάζονται εκατό άτομα ηλικίας από 18 έως 40 ετών που αμείβονται με 125 ευρώ και έχουν δωρεάν διαμονή και σίτιση.

«Ως μικρόσωμοι άνθρωποι είμαστε συνηθισμένοι να μας σπρώχνουν και να μας εκμεταλλεύονται οι μεγαλόσωμοι. Εδώ πέρα όμως δεν υπάρχουν μεγαλόσωμοι και ό,τι κάνουμε το κάνουμε για εμάς» εξηγεί ο εκπρόσωπος του πάρκου, Φου Τιεν.

Οι επισκέπτες πληρώνοντας εισιτήριο 10 ευρώ μπορούν να περιπλανηθούν στους χώρους του χωριού μινιατούρα, αλλά και να παρακολουθήσουν το ψυχαγωγικό σόου που παρουσιάζεται εκεί, με χορό, μουσική και εκπαιδευμένα ζώα.

Αν και αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστηρίζοντας ότι η κοινότητα αποτελεί ουσιαστικά «τσίρκο», πολλοί είναι υπέρ του πάρκου, λέγοντας ότι με τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τη χώρα, είναι καλό που η κοινότητα των νάνων βρήκε τρόπο να αυτοσυντηρείται.


ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.