Ticker

10/recent/ticker-posts

Σεισμός στην Τουρκία:ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...Υπάρχουν ενδείξεις να σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ υποστηρίζουν επιστήμονες....ΚΑΙ Ο Σεισμολόγος διευθυντής του σεισμολογικού ινστιτούτου της Ταϊβάν Dyson Lin προειδοποιεί - «Έρχεται σεισμός άνω των 7 Ρίχτερ»....!![ΒΙΝΤΕΟ]


Σεισμός στην Τουρκία:ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ...Υπάρχουν ενδείξεις να σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ   υποστηρίζουν επιστήμονες....ΚΑΙ Ο Σεισμολόγος διευθυντής του σεισμολογικού ινστιτούτου της Ταϊβάν Dyson Lin προειδοποιεί - «Έρχεται σεισμός άνω των 7 Ρίχτερ»....!![ΒΙΝΤΕΟ]






Σε τουλάχιστον 22 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6, 8 βαθμών Ρίχτερ που συγκλόνισε την ανατολική Τουρκία, το βράδυ της Παρασκευής (24/01).

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κότζα δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.130 τραυματίες, εκ των οποίων οι 128 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και οι 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντογκανιόλ της Μαλάτειας και άλλοι 18 στην Ελαζίγ» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος από την πληγείσα επαρχία Ελαζίγ.

Φόβοι για νέο ισχυρό σεισμό

Υπάρχουν ενδείξεις που αυξάνουν τις πιθανότητες να σημειωθεί νέος ισχυρός σεισμός -πάνω από 7 Ρίχτερ- μέσα στις επόμενες ημέρες, υποστηρίζουν επιστήμονες σε αναρτήσεις τους στα social media.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του σεισμολογικού ινστιτούτου της Ταϊβάν, Dyson Lin, ίσως ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24/01) να μην ήταν ο κύριος, και κάνει έκκληση στους κατοίκους της Ελαζίγ και της Μανίσα, να εγκαταλείψουν τις περιοχές και να πάνε σε άλλες κοντινές περιοχές ή στην Κωνσταντινούπολη.

Εικόνες καταστροφής και τρόμος

«Ήταν τρομακτικό, τα έπιπλα έπεσαν πάνω μας. Τρέξαμε γρήγορα έξω» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 47χρονος Μελαχάτ Τζαν, κάτοικος του Ελαζίγ.

Ο 68χρονος Ζεκέριγια Γκιουνές περιέγραψε ότι είδε ένα κτίριο να καταρρέει σε απόσταση 200 μέτρων από την οικία του, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει εάν ήταν κατοικημένο.

«Όλοι κατέβηκαν στους δρόμους, ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, πολύ τρομαχτικός» σημείωσε.

Περισσότερα από δέκα κτήρια έχουν καταρρεύσει, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Πέντε κτήρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Χιλιάδες άνθρωποι από το βράδυ της Παρασκευής βρίσκονται στους δρόμους με τη θερμοκρασία στην περιοχή να βρίσκεται κοντά στο μηδέν. Εκατοντάδες σκηνές, κρεβάτια και χιλιάδες κουβέρτες έχουν σταλεί στις πληγείσες πόλεις.



ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.