Ticker

10/recent/ticker-posts

Με νίκη αποχαιρέτησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.Εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα το 2021.

Με νίκη αποχαιρέτησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.Εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα το 2021.






Με νίκη αποχαιρέτησε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, επιβλήθηκαν της Ρωσίας με 11-9 και κατέλαβαν την έβδομη θέση στη διοργάνωση, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα το 2021.
Η ελληνική ομάδα δέχθηκε πρώτη γκολ από τον Μπίτσκοφ στο οποίο απάντησε ο Αργυρόπουλος όμως στη συνέχεια, ήταν πολύ άστοχη επιθετικά και το πλήρωσε, δεχόμενη δεύτερο τέρμα από τον Μερκούλοφ. Ο Μουρίκης με το τέταρτο προσωπικό γκολ στη διοργάνωση, «έγραψε» το 2-2 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.
Το ξεκίνημα για την Εθνική μας στο δεύτερο οκτάλεπτο ήταν εξαιρετικό, με τους Αργυρόπουλο και Γενηδουνιά, να χαρίζουν προβάδισμα δύο γκολ (4-2). Ωστόσο ο Χάρκοφ με δύο τέρματα μέσα σε ένα λεπτό (το δεύτερο με πέναλτι), έφερε ξανά την αναμέτρηση στα ίσια
(4-4). Η νέα ισοπαλία δεν κράτησε πολύ, αφού ο Βλαχόπουλος εκμεταλλεύθηκε τον παραπάνω, κάνοντας το 5-4 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Το ντέρμπι συνεχίστηκε στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Ελλάδα να χάνει τον Δερβίση με 3η αποβολή που έφερε και την ισοφάριση (6-6) από τον Σούτσκοφ. Ο εξαιρετικός όμως σήμερα Αργυρόπουλος που «ντύθηκε» επιθετικός, έκανε το 7-6, φθάνοντας τα τρία γκολ στο ματς, όσα είχε πετύχει στα προηγούμενα παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης. Υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής, ο Μουρίκης διατήρησε το προβάδισμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (8-7) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στην τελευταία περίοδο του αγώνα, οι Ρώσοι έκαναν την ανατροπή και με τέρματα των Χάρκοφ, Λισούνοφ προηγήθηκαν με 9-8, τέσσερα λεπτά πριν από λήξη. Ο Γούνας όμως έκανε αμέσως το 9-9 και ο Φουντούλης σκοράροντας στην κόντρα, έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού την Ελληνική ομάδα (10-9). Το πέναλτι που κέρδισε στη συνέχεια ο Παπαναστασίου, αξιοποιήθηκε από τον Γενηδουνιά και με το 11-9, διασφαλίστηκε η νίκη για τα ελληνικά χρώματα.
Να τονίσουμε ότι η τελευταία φορά που η Εθνική μας είχε πάρει την 7η θέση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήταν το 2001 και πάλι στη Βουδαπέστη.
Οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 3-3, 2-3
Διαιτητές: Τιότζο (Κροατία) – Ορτέγκα (Ισπανία)
ΡΩΣΙΑ (Εφστιγκνέεφ):Φεντότοφ, Σούτσκοφ 1, Βασίλεφ, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ, Χάρκοφ 4, Μερκούλοφ 1, Ναγκάεφ, Μπίτσκοφ 1, Κισέλεφ, Λισούνοφ 2, Σεπέλεφ, Στατσένκο
ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3 , Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης
Να σημειώσουμε ότι στον μεγάλο τελικό που θα ξεκινήσει στις 8μμ, με τη γηπεδούχο Ουγγαρία να αντιμετωπίζει την Ισπανία, θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση με τον διαιτητή Γιώργο Σταυρίδη.