Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ 0,05% ταραντούλας ανά 500 ml του ποτού....!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ....ΣΤΗΝ...ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΒΡΕ...!!

ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΟΥΣΙΑ  ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ 0,05% ταραντούλας ανά 500 ml του ποτού....!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ....ΣΤΗΝ...ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΒΡΕ...!!







Ονομάζεται Aragog προς τιμήν της γιγαντιαίας αράχνης από τα βιβλία του Χάρι Πότερ και είναι ένα ασυνήθιστο κοκτέιλ φτιαγμένο με μία σταγόνα δηλητηρίου ταραντούλας, “που μουδιάζει τη γλώσσα, τσούζει τα χείλη και προκαλεί μια αίσθηση μεταξύ μυρμηγκιάσματος και κράμπας στο λαιμό”, περιγράφει ο δημιουργός του, μπάρμαν Romeo Palomares.
Ο ίδιος σκέφτηκε την παρασκευή αυτή όταν κατηγορήθηκε από το αφεντικό του ότι δεν μπορούσε να βρει ένα κοκτέιλ που θα εντυπωσίαζε τους πελάτες. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του σε μαγαζιά με ασυνήθιστα προϊόντα, ο Romeo ρώτησε μια γυναίκα εάν υπήρχε ένα ενδιαφέρον συστατικό που θα μπορούσε να προσθέσει σε ένα κοκτέιλ.

Εκείνη έβαλε μία σταγόνα δηλητηρίου ταραντούλας σε ένα ποτό και τον ενθάρρυνε να το δοκιμάσει, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να κινδυνεύσει. Ο Palomares φοβόταν να δοκιμάσει αρχικά, αλλά η περιέργειά του ήταν μεγαλύτερη και έτσι στο τέλος ήπιε μια γουλιά.
Η γεύση ήταν «όξινη και αλμυρή, όπως όταν τρως στρείδια», περιγράφει. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η γλώσσα του μούδιασε και άρχισε να αισθάνεται τσούξιμο γύρω από το στόμα του. Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνε! Έτσι δημιούργησε ένα νέο κοκτέιλ, συνδυάζοντας διαφορετικά συστατικά με το δηλητήριο και δοκιμάζοντας κάθε φορά το αποτέλεσμα, καταλήγοντας στην τελική συνταγή.

Το Aragog είναι φτιαγμένο με μεξικάνικο mezcal, pisco από τη Χιλή και βραζιλιάνο cachaça, χυμό μάνγκο, λεμόνι και 0,05% δηλητήριο ταραντούλας ανά 500 ml του ποτού. Ο ίδιος συνεργάζεται με ένα εργαστήριο που παράγει καθαρό δηλητήριο ταραντούλας. Ο Palomares επισημαίνει πάντως ότι δεν ενδείκνυται για καρδιακούς, όχι μόνο λόγω των ειδικών συστατικών του, αλλά και επειδή είναι κατασκευασμένο με τρία είδη οινοπνευματωδών ποτών.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.