Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...Ο Θάνος Μικρούτσικος, δεν κράτησε τον λόγο του. Δεν κατάφερε να βγει από το νοσοκομείο για να μας συναντήσει, όπως υποσχέθηκε.Ο καρκίνος υπέταξε τελικά το σώμα του μεγάλου καλλιτέχνη.Όχι, όμως, το πνεύμα του και την αδάμαστη ψυχή του.Γιατί «το ζήτημα είναι να μην παραδίνεσαι», όπως είπε!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...Ο Θάνος Μικρούτσικος, δεν κράτησε τον λόγο του. Δεν κατάφερε να βγει από το νοσοκομείο για να μας συναντήσει, όπως υποσχέθηκε.Ο καρκίνος υπέταξε τελικά το σώμα του μεγάλου καλλιτέχνη.Όχι, όμως, το πνεύμα του και την αδάμαστη ψυχή του.Γιατί «το ζήτημα είναι να μην παραδίνεσαι», όπως είπε!







Ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε δημόσια, αλλά και με τόσο θάρρος για τη νόσο που τον βασάνιζε, όσο κανένας άλλος επώνυμος στο παρελθόν.
Τα πιο δυνατά μηνύματα για τον καρκίνο, τη νόσο που δεν φοβήθηκε στιγμή να κατονομάσει, έδωσε μέσα από τα λόγια του, αλλά και με το παράδειγμά του, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή, αλλά και τον θάνατο, για τον οποίο δήλωνε συνεχώς ότι δεν τον φοβάται. Κι ας ήξερε κατά βάθος, ποιος θα ήταν ο τελικός νικητής…

“Όχι, δεν φοβήθηκα. Έχω πλήρη συνείδηση ότι πρόκειται για πολυπαραγοντική ασθένεια η οποία αυτονομείται -άρα δεν εξαρτάται από σένα πώς το παλεύεις. Όμως θα σου πω κάτι. Στον όποιο βαθμό κάποια πράγματα εξαρτώνται από μένα, το παλεύω του κερατά… Σε εκείνο τον βαθμό που έχω έστω μικρό ρόλο, θα του βγάζω τη γλώσσα. Δεν θα τον κοροϊδεύω έτσι κι αλλιώς, όχι. Ξέρω πως μπορεί να αυτονομηθεί. Δεν είμαι βλαξ ούτε ζω με ψευδαισθήσεις”, είχε πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε μια από τις πρώτες συνεντεύξεις που παραχώρησε το 2018 και στην οποία μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημά του.

«Θα τον δυσκολέψω τον καρκίνο όσο μπορώ»
 
Στην ίδια συνέντευξη, στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, μοιράστηκε την εμπειρία του με τον καρκίνο, ακόμα και μέσα από τη δύσκολη διαδικασία της χημειοθεραπείας:

«Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Η αθλιότητα της χημειοθεραπείας δεν με έχει καταβάλει, νιώθω τυχερός, είμαι και δημιουργικός. Είναι μονόδρομος. Ξυπνάω στις 8 το πρωί και δουλεύω. Μετά τη χημειοθεραπεία βάζω πρόβα 7-9 και ο γιατρός τρελαίνεται. Έχει αποδειχτεί και ιατρικά πως αν δώσεις κατάθλιψη στον καρκίνο είναι το καλύτερό του. Ε, λοιπόν, εγώ θα τον δυσκολέψω όσο μπορώ».

Τον περασμένο Ιούνιο, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον Θάνο Μικρούτσικο, καθώς η υγεία του εμφάνιζε σοβαρή επιδείνωση μετά εξετάσεις που είχαν δείξει την ύπαρξη μεταστάσεων, εκείνος συνέχιζε να να είναι ψύχραιμος, δυνατός και να μην φοβάται. «Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε. Έτσι μόνο αξίζει να ζεις» τόνιζε σε μια ακόμα συγκλονιστική συνέντευξή του στο in.gr.

Θάνος Μικρούτσικος «Ξέρω ότι ο θάνατος θα με ρίξει νόκ άουτ»
 
Την ίδια εποχή είχε μιλήσει και στο κεντρικό δελτίο του Open:

“Η κατάσταση της υγείας μου είναι σοβαρή, ανεξάρτητα από το πώς με βλέπει ο κόσμος δυνατό και θα είμαι δυνατός μέχρι τέλους. Είναι μια δύσκολη αρρώστια και ο τρόπος που πρέπει ένας ασθενής να την αντιμετωπίζει είναι όχι στον φόβο, όχι στην κατάθλιψη. Είμαστε εδώ για να πολεμάμε σε αυτή την ζωή, την τελικά τόσο μικρή, είμαστε σχοινοβάτες. Το στοίχημα είναι να σηκωθούμε όρθιοι και να ξαναπερπατήσουμε. Σε ό,τι αφορά στον θάνατο, εγώ κι αυτός είμαστε δύο πυγμάχοι σε ένα ρινγκ. Αυτός βέβαια, είναι 3 μέτρα ψηλός, εγώ το 1,70 το γνωστό. Ξέρεις ότι στον 15 γύρο θα σε ρίξει νοκ άουτ. Ποιος είναι ο στόχος μου; Να τον κερδίζω σε κάθε γύρο στα σημεία”, είχε πει στις 23 Ιουνίου 2019, ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ανθρώπινος και αληθινός, δεν δίσταζε να παραδεχθεί τις στιγμές που ο καρκίνος «έπαιρνε κεφάλι» και του έδειχνε τα “κοφτερά δόντια” του. Όπως, όταν δεν ήξερε αν θα είχε δυνάμεις να αντεπεξέλθει στις συναυλίες που έδωσε στο Μέγαρο. Το είχε εκμυστηρευτεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Documento”:

“Θα σου εξοµολογηθώ κάτι: το 2018 ήταν µια χρονιά που ενώ επιδεινώθηκε η ασθένειά µου, η καθηµερινότητά µου ήταν πολύ καλή. Από τον ∆εκέµβριο συνεχίστηκε η επιδείνωση της ασθένειας, αλλά χάλασε και η καθηµερινότητά µου. Γιατί µπήκε µια χηµειοθεραπεία στο παιχνίδι που ήταν πιο ισχυρή, η οποία είχε µια σειρά παρενέργειες· η κυριότερη από αυτές ήταν η απόλυτη απουσία όρεξης. Αυτό µε έκανε να έχω µια ιδιαίτερη αδυναµία εκτός των άλλων. (…) Στις δύο συναυλίες του Μεγάρου πήγα αποφασισµένος… ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Ας πέσω λιπόθυµος. Και στο τέλος ξέσπασα… πραγµατικά. Αυτό. Το εξοµολογούµαι”.

«Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες»


Ακόμα και πριν από λίγες ημέρες, όταν ένοιωθε το τέλος να πλησιάζει, δεν δίστασε να απευθυνθεί για μία ακόμη φορά δημόσια στους ανθρώπους, δίνοντας ένα ακόμη δυνατό μήνυμα υγείας. Μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου Μετροπόλιταν, και μέσω του λογαριασμού του στα social media, έκανε έκκληση για αίμα, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για όσους το είχαν ανάγκη.
 Ο Θάνος Μικρούτσικος, δεν κράτησε τον λόγο του. Δεν κατάφερε να βγει από το νοσοκομείο για να μας συναντήσει, όπως υποσχέθηκε. Ο καρκίνος υπέταξε τελικά το σώμα του μεγάλου καλλιτέχνη. Όχι, όμως, το πνεύμα του και την αδάμαστη ψυχή του. Αυτή για την οποία πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία του πνοή. Γιατί «το ζήτημα είναι να μην παραδίνεσαι», όπως είπε!