Ticker

10/recent/ticker-posts

ΣΑΛΟ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΜΕ...ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ:«ΠΡΟΣΕΞΤΕ....Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ…ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ».....!!ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΣΑΛΟ  ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΜΕ...ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ:«ΠΡΟΣΕΞΤΕ....Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ…ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ».....!!ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ







Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην τουρκική επικαιρότητα η αναφορά μιας ομάδας ειδικών Τούρκων επιστημόνων και ακαδημαϊκών, σύμφωνα με την οποία η Αγία Σοφία δεν μπορεί με τίποτα να γίνει τζαμί γιατί αυτό δεν συμφέρει καθόλου την Τουρκία και υποχρεωτικά πρέπει να παραμείνει στην σημερινή της κατάσταση ως έχει από το 1934, δηλαδή μουσείο.



Στην ίδια αναφορά αναφέρεται ότι θα πρέπει να πάρει τέλος η μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια να ξαναγίνει η Αγία Σοφία τζαμί, διότι εκτός των άλλων δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει καμία παρέμβαση στο εσωτερικό της έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα μουσουλμανικά δεδομένα ενός τζαμιού, γιατί θα υπάρχει μεγάλη πολιτιστική καταστροφή που θα ξεσηκώσει παγκόσμια αντίδραση.



Αυτό θα φέρει τεράστια οικονομική αλλά και πολιτική ζημιά για την Τουρκία, καθώς είναι ο πρώτος προορισμός για τους τουρίστες με τεράστια συναλλαγματικά οφέλη, γεγονός που δεν συνάδει καθόλου με τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα.



Φαίνεται πως ακόμα και κάποιο Τούρκοι… κατάλαβαν κάποια «πράγματα». Μάλιστα!



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr
ΠΗΓΗ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.