Ticker

10/recent/ticker-posts

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ...!!Απαγόρευση μετρητών και ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΜ....!!


ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ...!!Απαγόρευση μετρητών και ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΜ....!!








Μια περίεργη όσο και πρωτοφανής απόφαση έλαβαν οι τράπεζες στην Ολλανδία υπό την ανοχή της κυβέρνηση επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας των μηχανών μετρητών με αφορμή ένα μπαράζ από κλοπές μέσω εκρήξεων. Μετά από την μεγάλη αύξηση των εκρήξεων σε ATM, η Ολλανδική Ένωση Τραπεζών…
(NVB) δήλωσε ότι τα περισσότερα ταμειακά μηχανήματα που λειτουργούν στη χώρα θα σταματήσουν να λειτουργούν από τις 11:00 έως τις 7:00.
Όλο και περισσότερο, οι εγκληματίες τοποθετούν εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα σε ταμειακές μηχανές σε μια προσπάθεια να τις σπάσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση στους σωρούς των μετρητών μέσα σε αυτές. Οι τράπεζες, λοιπόν, θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τον αριθμό αυτών των περιστατικών με την απενεργοποίηση των μηχανών κατά τις ώρες που συνήθως συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, αναφέρει η NL Times.
Μέχρι στιγμής φέτος, στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί συνολικά 71 επιθέσεις έκρηξης σε ΑΤΜ από 43 το 2018.
Εκτός από την επιβολή απαγόρευσης λειτουργίας, πολλά ΑΤΜ θα αφαιρεθούν από κτίρια κατοικιών και περιοχές που είναι πιο πυκνοκατοικημένες για να περιορίσουν τις ζημιές που συχνά προκαλούν εκρήξεις στη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων, η πλειοψηφία των βομβιστικών επιθέσεων για μετρητά το τρέχον έτος έχουν ως στόχο τα μηχανήματα της ABN Amro λόγω μιας μοναδικής ευπάθειας. Αφότου η τράπεζα μετακίνησε 470 των ΑΤΜ της σε όλη τη χώρα, ακολούθησαν σειρά επιθέσεων εναντίον των ΑΤΜ της Rabobank.
Σε πρόσφατη δήλωση, η ολλανδική τραπεζική ένωση εξήγησε ότι τα απενεργοποιημένα ΑΤΜ είναι «λιγότερο προσβάσιμα», γεγονός που καθιστά τις εκρηκτικές κλοπές «λιγότερο πιθανό να επιτύχουν».
Βέβαια με όλα αυτά «εκπαιδεύουν» τον κόσμο να ζει χωρίς μετρητά… Μήπως είναι αυτό το σκαλοπάτι για την νέα εποχή;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.