Ticker

10/recent/ticker-posts

Παράξενο φαινόμενο....ΣΕ χωριό....!!Η θερμοκρασία ανέβηκε από τους μείον 4 στους 45 βαθμούς σε δυο λεπτά...!![ΦΩΤΟ]

Παράξενο φαινόμενο....ΣΕ χωριό....!!Η θερμοκρασία ανέβηκε από τους μείον 4 στους 45 βαθμούς σε δυο λεπτά...!![ΦΩΤΟ]







Το χωριό που η θερμοκρασία ανέβηκε από τους μείον 4 στους 45 βαθμούς σε δυο λεπτά. Ένα παράξενο φαινόμενο
Μια απίθανη ιστορία  αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο που οι Ινδιάνοι ονομάζουν «Σινούκ».
Στο μακρινό 1943, οι κάτοικοι της πόλης Spearfish, στη Νότια Ντακότα, έζησαν το φαινόμενο στο… έπακρο. Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιανουαρίου και η θερμοκρασία ήταν στους -4. Κάτι πολύ φυσιολογικό για την περιοχή. Το… αφύσικο ξεκίνησε όμως τα ξημερώματα.
Το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει ξαφνικά και απότομα. Πόσο απότομα; Στα επόμενο δυο λεπτά έφτασε από τους -4 στους 45 βαθμούς κελσίου. Όμως είχε και συνέχεια.
Στις επόμενες δυο ώρες, η θερμοκρασία έφτασε στους 58 (!) βαθμούς και πριν όλα γίνουν πύρινη κόλαση ο υδράργυρος άρχισε να υποχωρεί πάλι ραγδαία. Τα επόμενα 27 λεπτά έπεσε ξανά στους -4 βαθμούς.
Τι συνέβη;
Το φαινόμενο αυτό προκλήθηκε όταν ένα ψυχρό μέτωπο συγκρούστηκε με ένα θερμό από τον Ειρηνικό ωκεανό. Το ψυχρό μέτωπο δεν άντεξε μπροστά στο μέγθος του ζεστού, ο οποίος μόλις υποχώρησε αμέσως η θερμοκρασία έπεσε στο φυσιολογικό της.
Αυτό το φαινόμενο, του θερμού αέρα που μπορεί να αλλάξει με την θερμή του μάζα απότομα την θερμοκρασία ονομάζεται σινούκ. Ο σινούκ είναι θερμός και υγρός και όταν έρχεται από τον Ειρηνικό είναι πολύ σύντομος. 
Ο άνεμος σινούκ λόγω των θερμών μαζών του, δημιουργεί και απίστευτα χρωματικά σύννεφα.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.