Ticker

10/recent/ticker-posts

Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού Dmitri Minin-Ο πόλεμος της Συρίας στην τελική του φάση:Το επόμενο επίκεντρο.....!!Για την επερχόμενη επίθεση είναι όλα έτοιμα...!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού Dmitri Minin-Ο πόλεμος της Συρίας στην τελική του φάση:Το επόμενο επίκεντρο.....!!Για την επερχόμενη επίθεση είναι όλα έτοιμα...!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ








Για την επερχόμενη επίθεση είναι όλα έτοιμα
Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Dmitri Minin
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της ρωσοτουρκικής ειρηνευτικής συμφωνίας στη βορειοανατολική Συρία, υπάρχουν αναφορές ότι στις αρχές Νοεμβρίου ο Δαμασκός σχεδιάζει να ξεκινήσει μια γενική επίθεση στο τελευταίο φρούριο της ασυμβίβαστης αντιπολίτευσης στην επαρχία Idlib. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος Β. Assad.
Η απελευθέρωση του Idlib με την επιτυχή εφαρμογή του «μνημονίου του Σότσι» θα σήμαινε πράγματι το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη χώρα. Το «πεδίο μάχης» θα κινηθεί κυρίως στο τραπέζι των πολιτικών διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική συνταγματική τάξη της Συρίας. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη ανακούφιση για τους ανθρώπους.
Η επικείμενη επιχείρηση δεν θα εμποδίσει τις συνεδριάσεις της Συνταγματικής επιτροπής ενοποίησης της Συρίας που ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου στη Γενεύη, καθώς μιλάμε πρώτα απ ‘όλα για μια επίθεση στις θέσεις των μαχητών της απαγορευμένης τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ρωσία της «Hayat Tahrir al -Sham «(HTSh) .  Αγνοούν εντελώς την ειρηνευτική διαδικασία και δεν θεωρούνται μέρος αυτής από όλα τα μέρη. Το HTSH, υπό την ηγεσία του ηγέτη al-Julani, ελέγχει σχεδόν εξ ολοκλήρου το Idlib. Η ήττα του θα ωφελήσει όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη «μέτρια αντιπολίτευση», η οποία έχει υποφέρει πολύ από το HTSh.
Ο Basar Al-Assad στο μέτωπο του Idlib: Οι τελικές πινελιές πριν από την επίθεση
Οι προϋποθέσεις για την επιτυχή επέκταση της επιχείρησης οφείλονται στο γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από την περιοχή μεταφέρθηκε από την Τουρκία στο Zaevfratye (στην κοιλάδα του Ευφράτη) για την καταπολέμηση των Κούρδων. Στο Idlib, παρέμειναν ως επί το πλείστον οι «ασυμβίβαστοι».
Ένας επιπλέον λόγος  για τη μακρόπνοη επιχείρηση  του Γενικού Επιτελείου του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) ήταν και η πρόσφατη καταστροφή στο Idlib του επικεφαλής του απαγορευμένου Ισλαμικού Κράτους(ISIS) στη Ρωσία al-Baghdadi.
 Ο Assad θέτει καθήκοντα για τους διοικητές του SAA 
Το γεγονός ότι στο Idlib ο al-Baghdadi, αν ήταν αυτός, που κρυβόταν, ήταν  στις θέσεις του HTSh, ωθεί σε βαριά συμπεράσματα. Από την άποψη της περαιτέρω πορείας του πολέμου στη Συρία, πρώτα απ ‘όλα, στο γεγονός ότι υπάρχει μια συμμαχία μεταξύ του ISIS και της απαγορευμένης στη Ρωσία τρομοκρατικής οργάνωσης «al-Qaeda» στο πρόσωπο του Συριακού της κλάδου του HTSH. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια του Idlib που ελέγχεται από το HTSh θα πρέπει να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα ως ο νόμιμος στόχος της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της Συριακής κυβέρνησης.
Η Ουάσινγκτον, για παράδειγμα, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οι προηγούμενες αντιρρήσεις της για την επίθεση της Δαμασκού στο Idlib και ακόμη και οι προσπάθειες απομάκρυνσης του HTSH από τους καταλόγους τρομοκρατικών οργανώσεων δεν είναι πλέον κατάλληλες από δω και πέρα. Η Τουρκία, επίσης αντίθετη με την επίθεση του Στρατού της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας SAA στο Idlib, μπορεί να της  τεθεί  το ερώτημα: πώς θα μπορούσε ο Al Bagdadi να κρυφτεί κοντά στα τουρκικά σύνορα σε έδαφος που ελέγχεται αυστηρά από τον τουρκικό στρατό; Και πώς πήγε από την  Raqqa στIdlib, αν όχι μέσω της Τουρκίας; Η τελευταία , φυσικά, αρνείται εντελώς οποιαδήποτε σχέση με τον αρχηγό του ISIS. Αλλά ακόμα κι αν το πιστεύετε αυτό, αποδεικνύεται ότι οι δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με την κανονική κατάσταση στην ειρηνική ζώνη υπό τον έλεγχο της στο Idlib δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα – οι τρομοκράτες αισθάνονται άνετα εκεί. Η Τουρκία δεν εκπλήρωσε την υπόσχεσή της να διαλύσει τα αποσπάσματα του HTSh στη δημιουργία της ζώνης ειρήνης στο Idlib. Συνεπώς, δεν έχει ούτε το ηθικό και το νόμιμο δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη φιλοδοξία της Δαμασκού να καθιερώσει την κανονική κατάσταση της πολιτείας στην επαρχία αυτή που κατασχέθηκε από του μαχητές.
Η επίθεση στο Idlib θα μπορούσε να είχε αρχίσει νωρίτερα, αλλά ο SAA έκανε μια παύση για να ενισχύσει πρώτα τις νέες της θέσεις στην πρώην Κουρδική Razhava , με τη βοήθεια της Μόσχας. Ο κύριος σκοπός του Συριακού στρατού είναι να εδραιώσει τον έλεγχό του σε ολόκληρη τη γραμμή των ενισχύσεων και προμηθειών από το φράγμα Τάμπκα στον Ευφράτη μέσω της Raqqah και της Hasaka στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ.
Ζώνη ελέγχου στην Zaevfratia
 
Σε αυτή την περιοχή, η Δαμασκός έχει χρησιμοποιήσει  μονάδες έξω από την πρώτη γραμμή της μάχης. Εκτός από το νεοσυσταθέν, αλλά όχι ακόμη έμπειρο 5ο Σώμα, πρόκειται κυρίως για βοηθητικές μονάδες. Στην πορεία, υπάρχει   η κινητοποίηση του αραβικού πληθυσμού στο τεράστιο έδαφος, στο οποίο διαμορφώνονται οι νέες μονάδες. Διεξάγεται οικειοθελώς , διότι μέχρι στιγμής οι ντόπιοι Άραβες των φυλών των  Βεδουίνων αισθάνονταν μειονεκτούντες σε σύγκριση με τους ένοπλους Κούρδους. Επιπλέον, στο πλαίσιο της γενικής ανάγκης και των καταστροφών, ο στρατός παρέχει στους νεοσύλλεκτους την υλική βοήθεια που χρειάζονται οι οικογένειες τους προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του. Οι δυνάμεις επίθεσης του SAA, όπως η 4η Μηχανιστική Διεύθυνση, η 25η Ειδική Διεύθυνση του Στρατηγού Σουέιλ (πρώην «Δύναμη των Τίγρεων»), η Ρεπουμπλικανική Φρουρά κ.λπ., εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στα μέτωπα της Βόρειας Λατάκιας, Idlib και κατά μήκος των πεδιάδων του Αλ -Gaab στα βορειοδυτικά της Hama. Πρόσφατα, στον τόπο των δυνάμεων αυτών επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Συρίας Β. Assad, δηλώνοντας ότι όλα είναι έτοιμα για την επικείμενη επίθεση.
Ο Basar Al Assad και διοικητής του 25ου Τμήματος Ειδικών Δυνάμεων (πρώην Tiger Force), στρατηγός Sukheil πριν από την αποφασιστική επίθεση
Το 4ο τμήμα πεζικού της SAA βρίσκεται τώρα σε θέση επίθεσης 
 
Προς το παρόν υπάρχουν άγριες προκαταρκτικές μάχες για τον οικισμό Καμπάνι, ο οποίος κυριαρχεί πάνω από τη βορειοανατολική Λατάκια. Συγκεκριμένα, μετά από μια σκληρή μάχη που διήρκεσε τρεις ημέρες, ο SAA κατάφερε να συλλάβει το ύψος του Zuvaikat που κρέμεται πάνω από το Kabani, είναι στερεωμένο σε αυτό και αντικατοπτρίζει τις αντεπιθέσεις των μαχητών.
Ο οργανισμός αντιπολίτευσης SOHR αναφέρει ότι δεκάδες μαχητές έχουν ήδη σκοτωθεί εδώ. οι ζημιές τους αναμένεται να αυξηθούν.
Κατεύθυνση προς το Kabani
Οι μάχες για το Kabani 
 
Η σημασία της λήψης του Kabani καθορίζεται επίσης από το γεγονός ότι αυτή η οχυρωμένη περιοχή βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση Hmeymim (περίπου 65 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή) από όπου ο μεγαλύτερος αριθμός ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών ξεκίνησε προς την ρωσική αεροπορία. Η μετακίνηση όσο το δυνατόν μακρύτερα από τις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις των ασυμβίβαστων εδώ είναι επίσης ένα σημαντικό καθήκον για τις Αεροδιαστημικές Ρωσικές δυνάμεις (VKS).
Εν αναμονή της κύριας επίθεσης, τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα από την αεροπορική βάση Hmeymim περιοδικά «σιδερώνουν» τις θέσεις των μαχητών γύρω από το Kabani και τη νότια επαρχία του Idlib. Η βομβαρδιστική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του HTSh στην περιοχή, καθώς και σε κέντρα άμυνας στις πόλεις Taftanaz, Hass, Kafr Nabl και Sarmin.
Η Μόσχα βοηθά τον SAA με εξοπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έστειλαν πρόσφατα μια μεγάλη αποστολή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Tartus της Συρίας, κυρίως για την επίθεση στο Idlib.
Ρωσική VKS σε δράση.
 Η στρατηγική σημασία της απελευθέρωσης του Kabani είναι ότι αυτή η οχύρωση βουνών καλύπτει την πρόσβαση στην μεγάλη πόλη Jisr al-Shughur, η οποία είναι το κλειδί στα βόρεια της επαρχίας Idlib. Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, στο Jisr al-Shugur είναι συγκεντρωμένες οι μεγαλύτερες ομάδες μαχητών από τη Ρωσία και την ΚΑΚ, ιδίως η ηγεσία του απαγορευμένου στην Ρωσία Ισλαμικού κόμματος του Τουρκεστάν (Ιθαγενείς της Κεντρικής Ασίας και της Κινέζικης Σιωγιανγκ)
North Idlib
Ανεξάρτητα από το πώς ξεδιπλώνονται οι ενδοσυριακές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, οι μάχες στο Idlib δεν θα αποφευχθούν. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση με το HTSh, ούτε με το ISIS. Η καλύτερη λύση για όλους τους υπόλοιπους σχηματισμούς στο Idlib είναι να ενταχθουν στον κυβερνητικό στρατό στον αγώνα ενάντια σε σκληρούς τρομοκράτες. Αυτό θα ενισχύσει τις θέσεις των ομάδων αυτών στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τη συνταγματική τάξη της Συρίας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.