Ticker

10/recent/ticker-posts

ΚΑΙΡΟΣ:ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας-ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΑΙ...ΧΙΟΝΙΑ...!!ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ...!!ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...!!ΧΑΡΤΕΣ...!!

ΚΑΙΡΟΣ:ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας-ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΚΑΙ...ΧΙΟΝΙΑ...!!ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ...!!ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...!!ΧΑΡΤΕΣ...!!






ΚΑΙΡΟΣ: Σε πλήρη ισχύ είναι το νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ - Της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν τη χώρα όπως προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (19/11).
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
ΤΕΤΑΡΤΗ (20/11)
α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.
β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.
ΠΕΜΠΤΗ (21/11)
α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).
Ο καιρός σήμερα
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και την Μακεδονία. Βαθμιαία εξασθένηση στα βορειοδυτικά από το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές, με εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Μακεδονία, από το μεσημέρι όμως στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και το πρωί στο Ιόνιο 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός την Πέμπτη (21/11)
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και από αργά το βράδυ στις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά και τα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα βόρεια.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11
Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11
Αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Αρναούτογλου:«Νέες βροχοπτώσεις, το ενδιαφέρον στο βαρομετρικό της επόμενης εβδομάδας»
Σε τροχιά νέων βροχοπτώσεων μπαίνει η Ελλάδα, αρχικά απ' τα δυτικά και με επέκταση στην υπόλοιπη χώρα...
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί, ωστόσο, για γενικευμένη κακοκαιρία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.