Ticker

10/recent/ticker-posts

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ «Λόφος ΧΙΛΙΑΔΩΝ Σταυρών» στη Λιθουανία....!!Ο λόφος ΕΙΝΑΙ ένα από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος στην Λιθουανία αφού ΠΑΡΑ πολλοί τουρίστες ΤΟΝ επισκέπτονται για να δουν το μοναδικό θέαμα!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ «Λόφος  ΧΙΛΙΑΔΩΝ Σταυρών» στη Λιθουανία....!!Ο λόφος ΕΙΝΑΙ   ένα από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος στην Λιθουανία αφού ΠΑΡΑ πολλοί τουρίστες ΤΟΝ επισκέπτονται  για να δουν το μοναδικό θέαμα!!ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ








Ο λόφος των σταυρών είναι ένα σημείο αποτίμησης φόρου και βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την πόλη Siauliai, στην βόρεια Λιθουανία. Αν και είναι αβέβαιο το πότε ακριβώς άρχισαν να τοποθετούνται σταυροί εκεί πιστεύεται ότι τοποθετήθηκαν μετά την εξέγερση του 1831. Γενιές μετά όχι μόνο σταυροί, αλλά αγάλματα της Παναγίας και άλλο ηρώων επαναστάσεων καθώς και κάθε είδους ροζάρια άρχισαν να τοποθετούνται στο σημείο. Αν και ακριβής αριθμός των σταυρών δεν υπάρχει, εκτιμήσεις που γίνανε αναφέρουν για πάνω από 100.000 μέχρι το 2016.


Με τα χρόνια το σημείο έχει γίνει σύμβολο της καθολικής εκκλησίας στην Λιθουανία παρά τις απειλές που δέχτηκε στην διάρκεια της ιστορίας. Μετά την 3η διαίρεση της Πολωνικής και Λιθουανικής Κοινοπολιτείας το 1795 η Λιθουανία έγινε μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Πολωνοί και Λιθουανοί αναποτελεσματικά εξεγέρθηκαν κατά των ρωσικών αρχών το 1831 και το 1863. Αυτές οι δύο εξεγέρσεις είναι συνδεδεμένες με την έναρξη της δημιουργίας του συγκεκριμένου λόφου. Καθώς οι οικογένειες  πολλές φορές δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα πτώματα των αποθανόντων επαναστατών, άρχισαν να τοποθετούν συμβολικούς σταυρούς σε ένα παλιό φρούριο του λόφου.




Όταν η παλιά πολιτική δομή της ανατολικής Ευρώπης έπεσε το 1918, η Λιθουανία για μια ακόμα φορά ανακοίνωνε την ανεξαρτησία της. Σε όλη την διάρκεια αυτή ο Λόφος των Σταυρών χρησιμοποιήθηκε σαν ένα μέρος από τους Λιθουανούς για να προσεύχονται για ειρήνη, για την χώρα τους και τους αγαπημένους τους που έχασαν κατά την διάρκεια των πολέμων για την ανεξαρτησία.



Το μνημείο έπαιξε σημαντικό ρόλο στα χρόνια 1944-1990, όταν η Λιθουανία κατελήφθη από την Σοβιετική Ένωση. Ταξιδεύοντας στον λόφο για να αποτίσουν φόρο τιμής οι Λιθουανοί έδειχναν την πίστη στην ταυτότητα, την θρησκεία και την κληρονομιά τους. Ήταν ένας χώρος ειρηνικής αντίστασης, αν και οι Σοβιετικοί εργάστηκαν σκληρά για να αποσύρουν νέους Σταυρούς και έσκαψαν το σημείο τρεις φορές. Υπήρχαν μάλιστα φήμες ότι οι αρχές σχεδίαζαν να φτιάξουν ένα φράγμα στο παρακείμενο ποτάμι Kulve και έτσι ο λόφος θα κατέληγε κάτω από το νερό.



Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1993, ο πάπας John Paul ο δεύτερος, το ανακήρυξε μέρος ελπίδας, ειρήνης, αγάπης και θυσίας.



Ο λόφος παραμένει και σήμερα ένα από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος στην Λιθουανία αφού πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το σημείο για να δουν το μοναδικό θέαμα.



Ας το δούμε και εμείς:
Loading...