Ticker

10/recent/ticker-posts

«ΡΟΥΚΕΤΑ» στους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ – Απίστευτη ΑΝΑΤΡΟΠΗ για τα αναδρομικά-


«ΡΟΥΚΕΤΑ» στους ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ – Απίστευτη ΑΝΑΤΡΟΠΗ για τα αναδρομικά-








Ο Έλληνας νομικός-εργατολόγος και πανεπιστημιακός, Αλέξης Μητρόπουλος, έδωσε τη δική του διάσταση στο θέμα των αναδρομικών των συντάξεων.
«Με ρητές διατάξεις δύο μνημονιακών νόμων, που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το τρίτο μνημόνιο και η ΝΔ, υπάρχει απαγόρευση κάθε αύξησης σε κάθε κατηγορία σύνταξης, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022 κι αυτή έχει συσχετιστεί με την επίτευξη πλεονάσματος. Αν δεν αρθούν αυτές οι νομοθετικές απαγορεύσεις δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να δώσει αυτά τα λίγα αναδρομικά που επιδίκασαν οι αποφάσεις του συμβουλίου επικρατείας», τόνισε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τους Τάκης Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:
«Εμείς ανιχνεύουμε νόμους και ρυθμίσεις. Επειδή μέχρι τώρα θεωρούν και δεσμεύονται ότι θα τα καταβάλουν, εμείς είπαμε ότι αν δεν αρθούν οι απαγορεύσεις, κανένα νομικό συμβούλιο δεν θα επιτρέψουν την καταβολή αναδρομικών, αυτό λέμε ως νομικοί. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν έχει προβλεφθεί κάτι».
Για την κριτική που έκανε ο επιστημονικός κλάδος και τις ευθύνες του, όταν οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να λάβουν μέτρα: «Αναφέρεστε στους Βρυξέλληνες δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς που στήριξαν την αθλιότητα του μνημονίου, τη βαρβαρότητα σε βάρος του λαού και την εξαθλίωση. Εμείς μαχόμαστε για τη στήριξη των αδυνάτων, λέγαμε ότι οι κυβερνήσεις ενέπαιζαν τους λαούς και έβρισκαν δανεικά και έδιναν παροχές κι εμείς στηρίζαμε τον λαό».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.