Ticker

10/recent/ticker-posts

ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ- ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ «ΠΕΤΑ» ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ....!!ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ...!!

ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ  ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ- ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ «ΠΕΤΑ» ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ....!!ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ...!!
 







Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ «ΠΕΤΑ» ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
 

Έντονα θορυβημένη φέρεται η Άγκυρα από τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία, καθώς όπως υποστηρίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος-αρθρογράφος της Hürriyet, ο Abdulkadir Selvi, διαφαίνεται πως στο παρασκήνιο έχει υπάρξει μια σημαντική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για να καθηλώσουν και εξουδετερώσουν τις τουρκικές δυνάμεις στην Συρία και να φράξουν ουσιαστικά τον δρόμο για περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στις 15 Οκτώβριου οι ΗΠΑ εκκενώνουν τον θύλακα του Μενμπίτς και αμέσως καταλαμβάνουν τις θέσεις τους οι Ρώσοι, σαν να τους τις παρέδωσαν οι αμερικανικές δυναμεις «πετώντας» έξω τον Ερντογάν που κήρυττε δημόσια πως θα καταλάβει τον θύλακα.
Την επομένη μέρα οι Αμερικανοί αποχωρούν από τις περιοχές Tabka, Ayn İsa, Resulayn και από τα στρατόπεδα Haseke και Tel Tamir, παραδίδοντας τα στους Ρώσους. Στις 19 /10 οι Αμερικανοί αφήνουν το Κομπανί μια αμιγώς κουρδική πόλη στα χέρια των Ρώσων.

Σε γενικές γραμμές, όπως υποστηρίζει ο Τούρκος αρθρογράφος, οι ΗΠΑ και η Ρωσία στην Συρία συνεργάζονται στα εξής σημεία :
1) Επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους DEAŞ που έχει στηρίξει ο Ερντογάν.
2) Χρησιμοποίηση του κουρδικού χαρτιού ουσιαστικά κατά της Τουρκίας.
3) Κοινή εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.
4) Συμφωνία συνέχισης του καθεστώτος Άσαντ, το οποίο η Άγκυρα έχει επανειλημμένα καταδικάσει.

Πέραν αυτών των σημαντικών κινήσεων, η Άγκυρα υποψιάζεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των δυο υπερδυνάμεων συνεργάζονται αφήνοντας έξω την Τουρκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, που υπήρξε αρχηγός της CIA, είχε πρόσφατα προσωπικές επαφές με τον πρόεδρο της Υπηρεσίες Πληροφοριών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Sergei Naryshkin, τον πρόεδρο της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού, στρατηγό İgor Korobov και τον Διευθυντή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Aleksandr Bortnikov.

Πίσω από όλα αυτά, δηλαδή πίσω από την συμφωνία ΗΠΑ Ρωσίας που πετά έξω την Τουρκία, η Άγκυρα υποψιάζεται και εβραϊκό δάχτυλο καθώς οι πληροφοριες που έχει η τουρκική ΜΙΤ, όπως αναφέρει ο Abdulkadir Selvi, είναι ότι οι αναφορές της Mossad έκαναν λόγο για τον κίνδυνο σε περίπτωση ανατροπής του Άσαντ, όπως πάντα επιδίωκε η Άγκυρα, τότε θα έρχονταν στην εξουσία ένα καθεστώς Αδελφών Μουσουλμάνων που θα είναι άκρως εχθρικό προς το Ισραήλ. Υπάρχουν και οι πρόσφατες δηλώσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, της γνωστής Χίλαρυ Κλίντον, (αυτή που κάποτε χαρακτήριζε τον Άσαντ σαν στυγερό εγκληματία) ,που προειδοποίησε ότι σε περίπτωση ανατροπής του Άσαντ τότε θα υπάρξει γενικότερο χάος, Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
wwwçnıkosxeıladakısçgr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 


Loading...