ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ....ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ...!!Η Άγκυρα βγάζει «σπυριά» για αυτό το γεγονός...!!Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ...ΓΟΝΑΤΑ....!!

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΟΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ....ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ...!!Η Άγκυρα βγάζει «σπυριά» για αυτό το γεγονός...!!Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ...ΓΟΝΑΤΑ....!!Η ΑΓΚΥΡΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ…«ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΧΑΡΤΙ» ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Μεγάλη ανησυχία άρχισε να κυριαρχεί την Άγκυρα από την ρωσική αντιμετώπιση του κουρδικού προβλήματος της Συρίας που ενώ η Τουρκία το χαρακτηρίζει σαν τρομοκρατικό, η Ρωσία επιμένει να αναφέρεται σε κουρδικό πρόβλημα. Ο μεγάλος φόβος είναι να αποπειραθεί η Μόσχα να «παίξει» το κουρδικό για να πιέσει την Τουρκία σε πολλά επίπεδα, κάτι που είχε γίνει και την δεκαετία του ενενήντα.
Είναι γνωστό πως η Ρωσία έχει αναγνωρίσει επίσημα το κουρδικό ΡΚΚ, που η Άγκυρα κατηγορεί σαν τρομοκρατική οργάνωση, ενώ στην Μόσχα υπάρχουν και λειτουργούν επίσημα γραφείο των Κούρδων του ΡΚΚ.
Οι σχέσεις Ρωσίας και ΡΚΚ είναι πολύ παλιές και ανάγονται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς το ΡΚΚ με αριστερές προδιαγραφές είχε πάρει αρκετή στήριξη από την Μόσχα. Οι σχέσεις αυτές δεν διακόπηκαν ποτέ και σήμερα η Μόσχα εξακολουθεί να επιτρέπει όλες τις δραστηριότητες του ΡΚΚ στην Ρωσία, ενώ το θεωρεί σαν ένα απελευθερωτικό κίνημα. Φυσικά η Άγκυρα βγάζει «σπυριά» για αυτό το γεγονός.
Οι εξελίξεις στην Συρία και η είδηση ότι η Ρωσία αναγνωρίζεται ως προστάτης των Κούρδων που τους πρόδωσαν οι Αμερικανοί, έχει ήδη προκαλέσει πολλές ανησυχίες στην Άγκυρα. Αυτό φάνηκε και από την πρωτοφανή δήλωση του ίδιου του Ερντογάν, ότι αν οι Ρώσοι δεν κάνουν καλά την «δουλειά» τους, τότε η Τουρκία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της διακινδυνεύοντας και ανοιχτή σύγκρουση με την Δαμασκό.
Αν βέβαια, το…επιτρέψει η Αρκούδα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.