Έως τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXISnet τα ραβασάκια με τα τέλη κυκλοφορίας λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια.Η πληρωμή τους μπορεί να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου.Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν έως το τέλος, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το ισόποσο των τελών.

Έως τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXISnet τα ραβασάκια με τα τέλη κυκλοφορίας λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήριαπληρωμή τους μπορεί να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου.Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν έως το τέλος, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το ισόποσο των τελών.
Έως τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο TAXISnet τα ραβασάκια με τα τέλη κυκλοφορίας.
Μεγάλες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν από το 2021, προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
«Το σύστημα των τελών κυκλοφορίας χρήζει βελτιώσεων. Πρέπει να ενσωματωθούν οι απαιτήσεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων και πρέπει να γίνει και δικαιότερο το σύστημα για τους κατόχους αυτοκινήτων, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Όπως εξήγησε, κάθε αλλαγή «θα κινείται προς την κατεύθυνση δικαιότερης κατανομής της επιβάρυνσης στους κατόχους αυτοκινήτων αλλά κι ενός στόχου για την ανανέωση του παλιού στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Επιδιώκουμε σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις μας να είναι αποτέλεσμα σωστής αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης και ορθής εκτίμησης των επιπτώσεων των όποιων αλλαγών».
Στην Ελλάδα, στα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί πριν από τον Οκτώβριο του 2010, ο υπολογισμός των τελών γίνεται αποκλειστικά µε τα κυβικά του κινητήρα τους και τους φορολογήσιμους ίππους.
Στα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από την 1η Νοεμβρίου και μετά, ο υπολογισμός των τελών γίνεται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους.
Με το νέο σύστημα WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) τα τέλη θα υπολογίζονται βάσει αυξημένων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όχημα.
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2020, πάντως, δε θα έχουν καμία διαφορά σε σχέση με αυτά του 2019.
Τα ειδοποιητήρια θα έχουν αναρτηθεί έως τις 15 Νοεμβρίου στο Taxisnet, ενώ η πληρωμή τους θα μπορεί να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα μπορούν όταν ανέβουν στο Taxis, απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να μπουν στο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν έως το τέλος, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το ισόποσο των τελών.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.