Ticker

6/recent/ticker-posts

ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ!!ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Μήνυμα Trump στην Τουρκία!!ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΝΤ.ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ!!ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ!!ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Μήνυμα Trump στην Τουρκία!!ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ!!ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟ ΒΙΝΤΕΟΜήνυμα Trump στην Τουρκία: Θα σας καταστρέψω αν κάνετε λάθη στην Συρία

Σε βραδυφλεγή βόμβα έχουν μετατραπεί τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει το πράσινο φως για να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στους Κούρδους της Συρίας.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις κουρδικών ενόπλων δυνάμεων που ανήκουν στην αντικυβερνητική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκας, την ώρα που το τουρκικό  υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την εισβολή.

Αρχικά η Άγκυρα θεωρούσε σίγουρη και την έμμεση στήριξη των ΗΠΑ, καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή (6/10) Donald Trump και Recep Tayyip Erdogan, όλα έδειχναν ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν απόλυτα μία εισβολή – επίθεση ενάντια στους Κούρδους.

Όμως σε ανάρτησή του ο Trump στις 7 Οκτωβρίου 2019 ξεκαθάρισε ότι εάν η Τουρκία δεν ακολουθήσει αυτό που ο… ίδιος θεωρεί σωστό, τότε είναι έτοιμος να καταστρέψει την οικονομία της.

Βέβαια, σε νέα ανάρτηση σήμερα, 8 Οκτωβρίου, ο Trump παρείχε πλήρη στήριξη στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού στην πραγματικότητα κατασκευάζουν το δομικό πλαίσιο χάλυβα για τα αεροσκάφη F-35 Fighter Jet", ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, "ήταν επίσης σημαντικό να ασχοληθώ, βοηθώντας να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Idlib και να επιστρέψει, με πολύ καλή υγεία, κατόπιν αιτήματός μου, ο πάστορας Brunson, ο οποίος είχε πολλά χρόνια μακράς φυλάκισης.

Θυμηθείτε επίσης, και το σημαντικό, ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος στο ΝΑΤΟ", επισήμανε ο Trump.

Ταυτόχρονα νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αποχωρήσουν από την Συρία και την ευρύτερη περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Την ίδια στιγμή ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην Ρωσία είπε ότι όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις «με παράνομη παρουσία» πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία και ότι «η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διατηρηθεί»

Από τη σκοπιά της Συρίας οι εξελίξεις θα επιταχύνουν το σχέδιο της που είναι οι κουρδικοί πολιτικοί συνασπισμοί στα βορειοανατολικά της Συρίας, δηλαδή το PYD / TEV-DEM (το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης και το Κίνημα για μια Δημοκρατική Κοινωνία), να ζητήσουν την προστασία της Συρίας και της κυβέρνησης Assad.

Τα συριακά κουρδικά κόμματα δεν διαπραγματεύονται πλέον από μια θέση δύναμης και θα έχουν λίγες επιλογές παραχωρώντας μεγάλο μέρος της προηγούμενης αυτονομίας τους στο συριακό κράτος .

Φυσικά, η μελλοντική τύχη του πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας - η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται ακριβώς στις σημερινές συριακές κουρδικές ζώνες SDF θα βρεθεί στο στόχαστρο πολλών αντιμαχόμενων πλευρών.

Η Συριία μπορεί τελικά να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της κυρίαρχης επικράτειάς της κατά μήκος των βόρειων συνόρων με την Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να ξανακερδίσει τους εγχώριους ενεργειακούς της πόρους.

Μήνυμα Trump στην Τουρκία: Θα σας καταστρέψω αν κάνετε λάθη στην Συρία

Όπως συνηθίζει, μέσω twitter, ο Donald Trump έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα, λέγοντας πως αν κάνει οποιοδήποτε λάθος στο θέμα της Συρίας θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία, όπως έχει κάνει «και στο παρελθόν».

«Αν η Τουρκία υποπέσει σε οποιοδήποτε σφάλμα, κατά την τεράστια και ασύγκριτη σοφία μου, θα καταστρέψω τελείως την οικονομία τους, όπως ήδη έχω κάνει στο παρελθόν».

Μάλιστα προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να προσέχουν.

«Οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά περισσότερα από ό,τι θα περίμενε κανείς, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης και καταστροφής τους ISIS», αναφέρει ο Trump ενώ προσθέτει ότι ήρθε η στιγμή οι χώρες εκείνες να προστατεύσουν την επικράτειά τους. «Οι ΗΠΑ είναι μεγάλες!», καταλήγει.


Παράλληλα, απάντησε στις «βολές» που δέχεται από το εσωτερικό των ΗΠΑ για την απόφασή του να αποσύρει τα στρατεύματα από την Συρία και να εγκρίνει την τουρκική εισβολή.

«Έχω εκλεγεί για να βγάλω τη χώρα από αυτούς τους γελοίους ατελείωτους πολέμους», τονίζοντας ότι ο αμερικανικός στρατός λειτουργεί προς «όφελος λαών που δεν συμπαθούν καν τις ΗΠΑ».

Δεν συμφώνησε με όσους ισχυρίζονται ότι η απόφασή του ωφελεί τους αντιπάλους των ΗΠΑ. «Οι δύο πιο δυσαρεστημένες χώρες με αυτήν την κίνηση είναι η Ρωσία και η Κίνα, γιατί τους αρέσει να μας βλέπουν μπλοκαρισμένους και να ξοδεύουμε εκαττομύρια δολάρια για να απεμπλακούμε».

Επαίνεσε την πολιτική του στο θέμα, λέγοντας πως παρέλαβε τον αμερικανικό στρατό εξαντλημένο, ενώ τώρα «είναι ισχυρότερος από ποτέ».

«Οι ατελείωτοι, γελοίοι πόλεμοι έχουν τελειώσει. Επικεντρωνόμαστε στη μεγάλη εικόνα γνωρίζοντας ότι μπορούμε πάντα να πάμε πίσω και να τους διαλύσου

Βομβάρδισε θέσεις Κούρδων η Τουρκία – Έτοιμη για εισβολή στη βόρεια Συρία

Θέσεις κουρδικών ενόπλων δυνάμεων που ανήκουν στην αντικυβερνητική συμμαχία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Ράκας έπληξε το πυροβολικό της Τουρκίας, την ώρα που το τουρκικό  υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την εισβολή.

Σύμφωνα με το συριακό ραδιοφωνικό σταθμό Σαμ, τουρκικά πυροβόλα στοχοθέτησαν κουρδικές θέσεις ανατολικά της πόλης Ταλ Αμπιάντ.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Νωρίτερα χθες, αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον κουρδικού κέντρου διοίκησης στην πόλη Μαλικίγια, στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Μαγιαντίν.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Χαντάθ ανέφερε ότι έγιναν επίσης αεροπορικά πλήγματα σε περιοχή κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, όχι μακριά από το σημείο διέλευσης Σεμάλκα. Δύο γέφυρες καταστράφηκαν σε αυτόν τον βομβαρδισμό.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι προετοιμασίες για την αναμενόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοδυτική Συρία.

Η δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» θεωρείται ουσιώδης για να υπάρξει σταθεροποίηση και ειρήνη στην περιφέρεια και οι Σύροι να ζουν με ασφάλεια, υποστήριξε ταυτόχρονα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μονάδες των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων μεταφέρθηκαν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή των συνόρων των δύο χωρών.

Κομισιόν για τουρκική εισβολή στη Συρία: Η όποια βιώσιμη λύση δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα

Την θέση ότι «η όποια βιώσιμη λύση για τη Συρία δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα διατύπωσε η Maja Kocijancic, εκπρόσωπος της Κομισιόν για την εξωτερική πολιτική με αφορμή την επικείμενη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας.

«Επίσης, είμαστε δεσμευμένοι στην ενότητα, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του συριακού κράτους» υποστήριξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η οποία ερωτηθείσα σχετικά με την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και το ενδεχόμενο επιστροφής Σύρων προσφύγων σε "ασφαλή ζώνη", ανέφερε ότι η θέση της ΕΕ για τις επιστροφές είναι ξεκάθαρη και αφορά «ασφαλείς, οικειοθελείς και αξιοπρεπείς επιστροφές» κάτι που όπως είπε δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

«Θέλουμε μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση και σχετική εργασία είναι σε εξέλιξη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών την οποία υποστηρίζουμε» τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ υποστηρίζει επίσης τις γειτονικές χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και την Τουρκία μέσω του Ταμείου Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες ύψους 6 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη στάση των ΗΠΑ και τις χθεσινές ανακοινώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές σε διαφορετικά επίπεδα που αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ το θέμα των εξελίξεων στη Συρία θα απασχολήσει και τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, στο συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας στο Λουξεμβούργο.

Φήμες για αποχώρηση ΗΠΑ από τη Συρία και η διάψευση....

Οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό πως οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να στηρίξουν τις επικείμενες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα έστειλαν το μήνυμα στους άλλοτε συμμάχους τους για την εξόντωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας (SDF) πως δεν πρόκειται να τις συνδράμουν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας.

Ωστόσο πηγές στον Λευκό Οίκο διαψεύδουν σχέδια αποχώρησης των ΗΠΑ από την Συρία...

Ο Erdogan, ο οποίος μέχρι πρότινος εμφανιζόταν να είναι απομονωμένος από τη Δύση, έχει μια βασική, στρατηγική να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας που θα κρατά σε απόσταση τους Κούρδους της Τουρκίας από τους Κούρδους της Συρίας και θα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο ένα ενιαίο κουρδικό κράτος.

Σε σημερινές (7/10/2019) του δηλώσεις, ο Erdogan επιβεβαίωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να αποχωρούν από τη βόρεια Συρία.

Επίσης υποστήριξε ότι η συνάντηση του με τον Trump, στην Ουάσιγκτον πιθανότατα θα γίνει την 1η Νοεμβρίου 2019, ενώ εξέφρασε την ελπίδα κατά την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον να επιλυθεί και το ζήτημα με τα F-35.

Ο Erdogan δήλωσε ακόμη πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή.

«Είναι μια φράση την οποία επαναλαμβάνουμε συνεχώς: μπορεί να μπούμε (στη Συρία) οποιαδήποτε νύκτα χωρίς προειδοποίηση.

Δεν υπάρχει θέμα να ανεχθούμε περισσότερο τις απειλές που προέρχονται απ' αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (7/10) , πληροφορίες από αρκετά ΜΜΕ, ανέφεραν ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κατά βάσης Κούρδων των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, στην επαρχία Αλ-Χασάκα.

Κυκλοφόρησε και βίντεο όπου έδειχνε τη φερόμενη τουρκική αεροπορική επιδρομή σε κομβόι στα σύνορα Ιράκ-Συρίας

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αραβο-κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσε συγκεκριμένα η τηλεόραση al-Mayadeen του Λιβάνου.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία» μετέδωσε το Al-Mayadeen, επικαλούμενο δικό του ανταποκριτή.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως, κουρδικά ΜΜΕ διέψευσαν τις πληροφορίες για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του SDF στη Συρία.

«Όχι» από Κομισιόν και Βερολίνο στην τουρκική εισβολή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτίθεται σε μια επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία καθώς "μια επανάληψη των εχθροπραξιών θα υπονόμευε τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σύγκρουσης αυτής", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

"Οποιαδήποτε επανάληψη των εχθροπραξιών θα επιδεινώσει τα βάσανα του συριακού λαού, θα προκαλέσει μετακινήσεις πληθυσμών και θα υπονομεύσει τις πολιτικές προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σύγκρουσης αυτής", σημείωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, η οποία είναι εκπρόσωπος της εκπροσώπου της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.Cavusoglu για επέμβαση σε Συρία: Θα καθαρίσουμε την περιοχή από τους τρομοκράτες

Την... πρόθεση της Τουρκίας να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Συρία επεσήμανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, λίγες ώρες πριν την τουρκική επέμβαση.

Όπως δήλωσε, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας «καθαρίζοντας» την περιοζή από τους τρομοκράτες.

«Από την αρχή της κρίσης στη Συρία υποστηρίξαμε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αυτής και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε.

Είμαστε αποφασισμένη να εξασφαλίσουμε την επιβίωση και την ασφάλεια της χώρας "καθαρίζοντας" την περιοχή από τους τρομοκράτες» σχολίασε στο twitter και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία.

Προειδοποιήσεις Κούρδων Συρίας: Νέα εμφάνιση του ISIS σε περίπτωση που εισβάλλουν οι Τούρκοι.

Την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που η Τουρκία εισβάλλει στη βόρεια Συρία, θα επανεμφανιστούν στην περιοχή οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απηύθυναν οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι άρχισαν να αποσύρονται οι Αμερικάνοι στρατιώτες από την περιοχή.

«Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα ακύρωνε χρόνια καρποφόρων μαχών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), συμμαχίας κουρδων και αράβων μαχητών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και θα επέτρεπε στους αρχηγούς της οργάνωσης, που βρίσκονται ακόμη στη ζωή, να βγουν από την κρυψώνα τους» ανάφεραν σε ανακοίνωση τους οι SDF, οι οποίοι επιτέθηκαν στις ΗΠΑ.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους και απέσυραν τις δυνάμεις τους από τις περιοχές στα σύνορα με την Τουρκία και η Τουρκία ετοιμάζεται τώρα για μια επιχείρηση εισβολής στη βόρεια και ανατολική Συρία», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση των SDF.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...