Ticker

10/recent/ticker-posts

Ρωσία: «Να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα.Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι θα μείνουν προσηλωμένοι σε αυτή τη θέση σε όλες τις περιστάσεις».«Πισώπλατη» μαχαιριά λένε οι SDF.


Ρωσία: «Να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα.Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι  θα μείνουν προσηλωμένοι σε αυτή τη θέση σε όλες τις περιστάσεις».«Πισώπλατη» μαχαιριά λένε οι SDF.







Πρέπει να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, επανέλαβε σήμερα η Ρωσία, διά του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, την ώρα που οι ΗΠΑ ανακοίνωναν ότι αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την βορειοανατολική Συρία.



Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα γνωρίζει ότι η Τουρκία συμμερίζεται τη θέση της Ρωσίας όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Ανακοίνωση από το Κρεμλίνο


«Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι συνάδελφοί μας θα μείνουν προσηλωμένοι σε αυτή τη θέση σε όλες τις περιστάσεις», σημείωσε.



Ο Πεσκόφ επανέλαβε επίσης τη θέση που έχει η Ρωσία ότι όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις «με παράνομη παρουσία» θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία.



Χθες, Κυριακή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αρχίσει σύντομα την από καιρό σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση για να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία και πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αναμιχθούν.

«Μήνυμα» Τούρκου αξιωματούχου



Η Τουρκία είναι πολύ πιθανό να περιμένει μέχρι οι στρατιώτες των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την περιοχή όπου η Άγκυρα σχεδιάζει να διεξαγάγει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία προτού εξαπολύσει επίθεση, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.


Ο αξιωματούχος δήλωσε πως η αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από την περιοχή όπου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν οι επιχειρήσεις μπορεί να πάρει μια εβδομάδα και πως η Άγκυρα είναι πολύ πιθανό να περιμένει να ολοκληρωθεί προκειμένου να αποτραπεί «οποιοδήποτε ατύχημα».

«Πισώπλατη μαχαιριά» από τις ΗΠΑ λένε οι SDF



Στο μεταξύ, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπογράμμισαν σήμερα πως δέχθηκαν «πισώπλατη μαχαιριά» από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι οι δυνάμεις τους δεν θα αναμειχθούν σε μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.



«Υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ότι δεν θα επέτρεπαν οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της περιοχής», δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF Κίνο Γκάμπριελ σε συνέντευξη στο δίκτυο al-Hadath TV.



Οι SDF ήταν «πλήρως δεσμευμένες» στην υπό την εγγύηση των ΗΠΑ συμφωνία για έναν «μηχανισμό ασφαλείας» στη συνοριακή περιοχή, πρόσθεσε.



«Όμως η ανακοίνωση (των ΗΠΑ) σήμερα ήταν ένας αιφνιδιασμός και μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πισώπλατη μαχαιριά στις SDF», είπε.



Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.