Ticker

10/recent/ticker-posts

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Reuters ΣΗΜΕΡΑ-Πόλεμος Ρωσίας και Τουρκίας-Η Μόσχα δεν απέκλεισε την σύγκρουση με την Τουρκία.Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε, χθες Δευτέρα''Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε ΜΟΝΟ με συμφέροντα.''

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Reuters ΣΗΜΕΡΑ-Πόλεμος Ρωσίας και Τουρκίας-Η Μόσχα  δεν απέκλεισε την σύγκρουση με την Τουρκία.Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε χθες Δευτέρα.''Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε ΜΟΝΟ με συμφέροντα.''






Η αλήθεια που πρέπει να γνωρίζετε για την ρωσική στρατηγική….
Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του el.gr, ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε, χθες Δευτέρα, ότι η ρωσική και η τουρκική κυβέρνηση βρίσκονται σε επαφή όσον αφορά στην τουρκική επιχείρηση στην Συρία.
Αυτό σημαίνει πως η επιχείρηση των Τούρκων δεν γίνεται ανεξέλεγκτα, αλλά, όπως σας ενημερώσαμε, πρώτοι από όλους, σε συγκεκριμένο πλαίσιο, για συγκεκριμένους λόγους.
«Επαφές μεταξύ της ρωσικής και τουρκικής κυβέρνησης υπάρχουν» δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και τις επαφές μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών. «Υπάρχουν επίσης δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών» επεσήμανε ο Πεσκόφ, αρνούμενος ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες που αφορούν συμφωνηθέντα μεταξύ δύο πλευρών.
Ωστόσο από αυτή την ενημέρωση του Πεσκόφ, βγήκε άλλη μία πολύ σημαντική είδηση.
Όπως σχολιάζει το Reuters, το Κρεμλίνο, μπορεί μεν να βρίσκεται σε συνεννόηση με την Τουρκία, αλλά παραπονέθηκε πως η επιχείρηση δεν είναι «τόσο συμβατή με την συριακή εθνική κυριαρχία και επομένως η Άγκυρα οφείλει να διασφαλίσει την συμμετρικότητα των δράσεών της.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει σύγκρουσης ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία, κατά την διάρκεια της τουρκική επιχείρησης, απάντησε:
«Δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε ένα τέτοιο σενάριο».
«Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος;», επέμεινε ο δημοσιογράφος.
«Δεν θα θέλαμε καν να σκεφτούμε μια τέτοια εκδοχή», επανέλαβε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν δίαυλοι μεταξύ των στρατιωτικών μας».
Η Μόσχα λοιπόν δεν απέκλεισε την σύγκρουση με την Τουρκία.
Πότε ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν πιθανό;
Δεν χρειάζονται «τόνοι» μυαλού για να το γνωρίζει κανείς: Όταν η Τουρκία είτε ξεφύγει από το ρωσικό σχέδιο για την Συρία και γενικά την Μέση Ανατολή ή αν προδώσει την στρατηγική συμμαχία με τους Ρώσους.
Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε ΜΟΝΟ με συμφέροντα.

Reuters
ΦΩΤΟ: Video Screenshot
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...