Ticker

10/recent/ticker-posts

Πρώην μηχανικός λογισμικού της Google η Laura Nolan, προειδοποίησε ότι τα αυτόνομα ρομπότ AI θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σημειώνει η Daily Star.

Πρώην μηχανικός λογισμικού της Google η Laura Nolan, προειδοποίησε ότι τα αυτόνομα ρομπότ AI θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σημειώνει η Daily Star.


Μια πρώην μηχανικός λογισμικού της Google, η Laura Nolan, προειδοποίησε ότι τα αυτόνομα ρομπότ AI θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σημειώνει η Daily Star.
Από το 2015 χιλιάδες ειδικοί στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης – AI, έχουν υπογράψει αναφορές και ανοικτές επιστολές ζητώντας την απαγόρευση των αυτόνομων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων 3.000 υπαλλήλων της Google που είχαν προηγουμένως συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που συνέβαλε στην κατασκευή ενός συστήματος ρομπότ που θα διευκόλυνε την πρόκτηση στόχων από τα αμερικανικά drone.
Η Nolan, η οποία παραιτήθηκε από την Google τον περασμένο χρόνο, διαμαρτυρόμενη για το project Maven, ένα πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση των τεχνολογικών ικανοτήτων των στρατιωτικών drones των ΗΠΑ, είναι από καιρό υποστηρικτής της απαγόρευσης των μηχανών που ενσωματώνουν τεχνολογία Al.
«Είναι πιθανό ότι σε μια κατάσταση στην οποία αναπτύσσονται πολλά αυτόνομα όπλα στην ίδια περιοχή, θα μπορούσατε να έχετε μια κατάσταση «flash war», όπου τα αυτόνομα όπλα αντιδρούν στη συμπεριφορά άλλων αυτόνομων όπλων δημιουργώντας μια πολύ έντονη σύγκρουση», δήλωσε η Nolan σε συνέντευξή της στην Daily Star.
«Στην χειρότερη περίπτωση, ένας πόλεμος τέτοιου τύπου θα μπορούσε να σημαίνει την καταστροφή μίας ολόκληρης πόλης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», προειδοποίησε.
Η Nolan είναι μέλος της καμπάνιας Campaign to Stop Robot Killers (CTSKR), η οποία προτρέπει τις χώρες να υπογράψουν μια συνθήκη που απαγορεύει τη χρήση αυτόνομων όπλων που δεν απαιτούν ανθρώπινο έλεγχο. Έχει προηγουμένως ενημερώσει τους διπλωμάτες των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη και τη Γενεύη για τους κινδύνους των μη ρυθμιζόμενων τεχνολογιών, υποστηρίζοντας ότι τα μη επανδρωμένα ρομποτικά συστήματα όπλων θα μπορούσαν να κάνουν «καταστρεπτικά πράγματα για τα οποία δεν είχαν αρχικά προγραμματιστεί», όπως ανέφερε στην Guardian.
«Η πιθανότητα μιας καταστροφής είναι ανάλογη με το πόσες από αυτές τις μηχανές θα βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ταυτόχρονα. Αυτό που εξετάζετε είναι οι πιθανές βιαιοπραγίες και οι παράνομες δολοφονίες ακόμη και σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου, ειδικά εάν αναπτύσσονται εκατοντάδες ή χιλιάδες από αυτές τις μηχανές», δήλωσε προηγουμένως η Nolan και παρότρυνε τις κυβερνήσεις να υποβάλουν τα προηγμένα οπλικά συστήματα σε ανθρώπινο έλεγχο.
Περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι της Google που συνεργάστηκαν με την Nolan στο πρόγραμμα Maven, βοηθώντας το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας να κατασκευάσει ένα σύστημα μηχανών Al για να επιτρέπει στα drones να διαφοροποιούν τα άτομα και τα αντικείμενα με ταχύτερο ρυθμό, υπέγραψαν μια αναφορά διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη συμμετοχή της εταιρείας στο έργο. Από το 2015, χιλιάδες ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να υπογράψουν διάφορες ανοικτές επιστολές στο πλαίσιο της εκστρατείας CTSKR για να απαγορεύσουν τη χρήση αυτόνομων συστημάτων πυροβόλων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Elon Musk έχει επίσης εκφράσει προηγουμένως κάποιες ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους της μη ρυθμιζόμενης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και των εξελισσόμενων δυνατοτήτων των ρομπότ που ενσωματώνουν την τεχνολογία Al στο μέλλον, υποδηλώνοντας ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να προκληθεί από τον ανταγωνισμό στον χώρο της Al σε εθνικό επίπεδο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Loading...

Featured

loading...