Ticker

10/recent/ticker-posts

Γιατροί δημόσιας υγείας αποκαλύπτουν Περιοχές για να προστατευτείτε σε περίπτωση παγκόσμιας επιδημίας...!!Μέσα σε αυτές είναι και η Κρήτη!!Όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά αν το αντιμετωπίσουμε, είναι καλύτερο να είμαστε προετοιμασμένοι.


Γιατροί δημόσιας υγείας αποκαλύπτουν Περιοχές για να  προστατευτείτε σε περίπτωση παγκόσμιας επιδημίας...!!Μέσα σε αυτές είναι και η Κρήτη!!Όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά αν το αντιμετωπίσουμε, είναι καλύτερο να είμαστε προετοιμασμένοι.








Όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά αν το αντιμετωπίσουμε, είναι καλύτερο να είμαστε προετοιμασμένοι.

Νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει τις «κορυφαίες 20» τοποθεσίες στις οποίες θα πρέπει να στοχεύετε σε περίπτωση που ξεσπάσει μια πανδημία σε επίπεδο ανθρώπινης εξαφάνισης.

Οι γιατροί δημόσιας υγείας  στη Νέα Ζηλανδία (η οποία, είναι η δεύτερη καλύτερη τοποθεσία εάν υπάρξει μαζική εστία ασθένειας σε διεθνές επίπεδο) χρησιμοποίησαν μια σειρά από  κριτήρια για να περιορίσουν τις επιλογές. Τα μικρότερα νησιά βγήκαν εκτός λίστας, επειδή δεν διαθέτουν αυτά που απαιτείται για την υποστήριξη ενός σύγχρονου πολιτισμού.

Οποιαδήποτε δυνητική περιοχή καταφυγίου έπρεπε επίσης να πληροί τις προϋποθέσεις όσον αφορά την απόστασή της από άλλες μάζες της γης, τους φυσικούς κινδύνους, τους διαθέσιμους πόρους και τον αριθμό επισκεπτών που μπορούν να φιλοξενήσουν ετησίως. Η κοινωνική σταθερότητα ήταν επίσης ένας βασικός παράγοντας.

Οι ερευνητές, ο καθηγητής Νικ Γουίλσον και ο Δρ Matt Boyd, έδωσαν βαθμούς για κάθε στοιχείο για να σχεδιάσουν τον κατάλογο των ιδανικών υποψηφίων τους.

Δημοσιευμένα στο περιοδικό Analysis Risk, η έρευνά τους διαπίστωσε ότι η Αυστραλία είναι η καλύτερη θέση για να επιβιώσει κάποιος από μια παγκόσμια πανδημία χάρη κυρίως στην αφθονία της ενέργειας και των τροφίμων.

Ενώ οι 5 κορυφαίες χώρες ήταν: Νέα Ζηλανδία, Ισλανδία, Μάλτα και Ιαπωνία.

Οι 20 περιοχές αναλυτικά


Ο Boyd, ο συγγραφέας του βιβλίου, δήλωσε ότι το «σενάριο χειρότερης περίπτωσης» θα ήταν θανατηφόροι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί που απελευθερώθηκαν τυχαία ή σκόπιμα από τους ανθρώπους και  ότι » θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτές τις καταστάσεις».

Όσο απίθανη κι αν είναι μια τέτοια καταστροφή, ο Wilson συμφωνεί ότι είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε μπροστά – για παράδειγμα: «Είναι σαν μια ασφάλεια. Ελπίζετε ότι δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιήσετε ποτέ, αλλά εάν καταρρεύσει η καταστροφή, τότε η στρατηγική πρέπει να έχει τεθεί σε εφαρμογή εν καιρώ «.

Πάντως και η Κρήτη θα μπορούσε να είναι μια καλή περίπτωση.Ίσως και καλύτερη από τη Μάλτα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
 


Loading...